A vajbab (Phaseolus vulgaris var. wax) egy puha, sárga hüvelyű hüvelyes zöldség, amely ízben és állagban is lágyabb, mint a klasszikus zöldbab. Nyári hónapokban a piacok kedvelt terméke, melyet leggyakrabban főzelékként, levesként vagy köretként készítenek el.
A vajbab rendkívül rostban gazdag, kalóriaszegény és kiváló forrása A-, C-, K-vitaminnak, folsavnak, valamint káliumnak és magnéziumnak. Lágy textúrája miatt gyermekek, idősek és diétázók számára is ideális zöldségféle.
A vajbab rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletének fedezéséhez, miközben könnyen emészthető és frissítő nyári alapanyag.
A vajbab elsősorban főzelékként, levesként vagy párolva kerül az asztalra. Harmonizál fokhagymával, tejföllel, kaporral, paradicsommal, de rakott vagy salátás változatban is nagyon népszerű. Rövid főzéssel megőrzi frissességét és tápértékét.
A vajbab nemcsak finom és könnyű ételalapanyag, de tápanyagban gazdag, jól variálható zöldség is, amely a nyári ételek egyik legjobb választása.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.