A fehér babot alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben legalább 4 órán át, hogy megpuhuljon. Miután megáztak, szűrd le őket.
A bab gyorsabban megpuhul, ha előző este áztatod be.
A sózott marhahúst vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben kezd el pirítani pálmaolajon. Ha szükséges, pótold az olajat, hogy a hús szépen sülhessen.
A hús pirításakor ne keverd túl gyakran, hogy szép kérget kapjon.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd fel, és add hozzá a piruló húsra. Pár percig pirítsd őket, amíg az illatuk felszabadul.
Ha a hagymát előbb adod hozzá, könnyebben karamellizálódik, ami intenzívebb ízt ad.
Most jöhet a pirospaprika. Add hozzá a húsos keverékhez, és keverd össze jól. A paprika intenzívebb ízt ad a húsnak.
Ha szereted a csípősebb ízeket, tehetsz hozzá egy csipetnyi csiliport is.
A babot főzd meg egy külön lábasban, míg teljesen megpuhul, majd szűrd le. Ha a bab kész, add hozzá a húsos keverékhez, és keverd jól össze.
A babot ne főzd túl, hogy megőrizzük a textúráját, és ne legyen pépes.
A lime-ot vágd félbe, és facsard bele a keverékbe. A friss koriandert apróra vágva add hozzá a végén, hogy friss ízt adjon az ételnek.
A koriandert mindig frissen add hozzá, hogy megőrizze aromáját és színét.
A kész tésztát kinyújtjuk és kis korongokat formázunk. A tészta közepére egy kis adag húsos-babos tölteléket teszünk, majd a tészta széleit összecsípjük.
Ügyelj arra, hogy a tészta szélei jól záródjanak, különben kifolyik a töltelék sütés közben.
A tésztát forró pálmaolajban süsd ki aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatja.
A megfelelő hőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab tésztát a forró olajba dobunk, és az azonnal sülni kezd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.