Acarajé sózott marhahússal aranybarnára sült tésztában

Acarajé sózott marhahússal

Az Acarajé egy hagyományos brazil étel, amely az afrikai gyökerekkel rendelkező Bahia régiójában vált híressé. Az étel eredetileg az afrikai rabszolgák étkezési szokásaiból származik, és azóta is az egyik legnépszerűbb étel a helyi konyhában. Az Acarajé különlegessége a pálmaolajban sült tésztában rejlik, amely krémes, gazdag töltelékkel van megtöltve. Sózott marhahússal töltve igazi ínycsiklandó étel, amely a fűszeres és friss korianderes ízek tökéletes egyensúlyát kínálja.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
250 g Sózott marhahús
300 ml Pálmaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 db Lime
20 g Friss koriander
500 g Tészta (a készítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben legalább 4 órán át, hogy megpuhuljon. Miután megáztak, szűrd le őket.

    A bab gyorsabban megpuhul, ha előző este áztatod be.

    2

    A sózott marhahúst vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben kezd el pirítani pálmaolajon. Ha szükséges, pótold az olajat, hogy a hús szépen sülhessen.

    A hús pirításakor ne keverd túl gyakran, hogy szép kérget kapjon.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd fel, és add hozzá a piruló húsra. Pár percig pirítsd őket, amíg az illatuk felszabadul.

    Ha a hagymát előbb adod hozzá, könnyebben karamellizálódik, ami intenzívebb ízt ad.

    4

    Most jöhet a pirospaprika. Add hozzá a húsos keverékhez, és keverd össze jól. A paprika intenzívebb ízt ad a húsnak.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, tehetsz hozzá egy csipetnyi csiliport is.

    5

    A babot főzd meg egy külön lábasban, míg teljesen megpuhul, majd szűrd le. Ha a bab kész, add hozzá a húsos keverékhez, és keverd jól össze.

    A babot ne főzd túl, hogy megőrizzük a textúráját, és ne legyen pépes.

    6

    A lime-ot vágd félbe, és facsard bele a keverékbe. A friss koriandert apróra vágva add hozzá a végén, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A koriandert mindig frissen add hozzá, hogy megőrizze aromáját és színét.

    7

    A kész tésztát kinyújtjuk és kis korongokat formázunk. A tészta közepére egy kis adag húsos-babos tölteléket teszünk, majd a tészta széleit összecsípjük.

    Ügyelj arra, hogy a tészta szélei jól záródjanak, különben kifolyik a töltelék sütés közben.

    8

    A tésztát forró pálmaolajban süsd ki aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatja.

    A megfelelő hőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab tésztát a forró olajba dobunk, és az azonnal sülni kezd.