A fehér babot előző este áztasd be vízbe, majd másnap főzd meg, amíg teljesen megpuhul.
A babot legalább 8 órán át érdemes áztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon, vagy konzerv babot is használhatsz.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a piros chilit magozd ki és vágd fel karikákra.
A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chilit is használhatsz.
A kukoricalisztet keverd el a sóval, borssal, és a fűszerekkel, majd keverd hozzá a főtt babot, és formálj belőle golyókat.
Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés kukoricalisztet, hogy jobban formálható legyen.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és a formázott golyókat süsd ropogósra.
A golyókat ne tedd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen átsüljenek.
A paradicsomot hámozd meg, vágd fel kockákra, és keverd össze a lime levével, apróra vágott korianderrel, és egy kis olívaolajjal.
A vinagrette frissességét a lime adja, így mindig friss lime-ot használj.
Tálaláskor a frissen sült Acarajét öntsd meg a kész vinagrettével, és tálald frissen, melegen.
A vinagrette friss ízét a koriander és a lime adja, amit jól illik frissen tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.