Acarajé vinagrettével, friss korianderrel díszítve

Acarajé vinagrettével

Az Acarajé egy hagyományos brazil étel, melyet főként a bahiai konyha ihletett. Az étel fő alapja a sült csicseriborsó, amelyet friss zöldségekkel és egy ínycsiklandó vinagrettével tálalnak. Az Acarajé gyakran megtalálható a brazil utcai étkezőkben, és gyakran fogyasztják előételként vagy gyors étkezésként. A zöldségekkel készült vinagrette frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres, ropogós golyókat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér bab
1 db Hagyma
2 szegfű Fokhagyma
1 db Piros chili
4 ek. Olívaolaj
100 g Kukoricaliszt
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
500 ml Olaj a sütéshez
2 db Paradicsom
1 db Lime
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző este áztasd be vízbe, majd másnap főzd meg, amíg teljesen megpuhul.

    A babot legalább 8 órán át érdemes áztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon, vagy konzerv babot is használhatsz.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a piros chilit magozd ki és vágd fel karikákra.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chilit is használhatsz.

    3

    A kukoricalisztet keverd el a sóval, borssal, és a fűszerekkel, majd keverd hozzá a főtt babot, és formálj belőle golyókat.

    Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés kukoricalisztet, hogy jobban formálható legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és a formázott golyókat süsd ropogósra.

    A golyókat ne tedd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen átsüljenek.

    5

    A paradicsomot hámozd meg, vágd fel kockákra, és keverd össze a lime levével, apróra vágott korianderrel, és egy kis olívaolajjal.

    A vinagrette frissességét a lime adja, így mindig friss lime-ot használj.

    6

    Tálaláskor a frissen sült Acarajét öntsd meg a kész vinagrettével, és tálald frissen, melegen.

    A vinagrette friss ízét a koriander és a lime adja, amit jól illik frissen tálalni.