A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját keverd el a tejjel és a vaníliakivonattal.
A tojások sárgáját alaposan keverd össze, hogy ne legyenek csomók.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval.
Ha a tojásfehérjét nem vered el elég keményre, a tészta nem lesz elég légies.
A lisztet, sütőport, cukrot és kardamomot egy tálban keverd össze. Ezután add hozzá a tojásos keveréket és az olvasztott vajat, majd keverd simára.
A tészta ne legyen túl híg, hanem elég sűrű ahhoz, hogy könnyen formázható legyen.
Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a tésztába, hogy minél levegősebb és puhább legyen.
Ne keverd túl, hogy a hab ne essen össze és megtartsa a levegősségét.
Az Æbleskiver sütőformát melegítsd fel és enyhén kend ki olajjal vagy vajjal. Töltsd meg a formát a tésztával, és süsd közepes lángon 3-4 percig.
A tésztát ne töltsd túl, mert a sütés során a tészták szépen fel fognak puffadni.
Amikor az Æbleskiver egyik oldala megsült, fordítsd meg őket egy fogó segítségével, és süsd még 2-3 percig a másik oldalon.
A legjobb, ha minden egyes darabot alaposan megfordítasz, hogy egyenletesen süljön.
A kész Æbleskivereket szórd meg porcukorral, és tálald melegen.
Egy kis lekvárt vagy tejszínhabot is kínálhatsz mellé, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.