Pakora Hagyma friss korianderrel

Pakora Hagyma

A pakora egy nĂ©pszerƱ indiai Ă©tel, amely hagyomĂĄnyosan fƱszeres csicseriborsĂł tĂ©sztĂĄba mĂĄrtott zöldsĂ©gekbƑl, fƑkĂ©nt hagymĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel a street food kultĂșra alapja, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk chutney-val vagy joghurttal. A pakora nĂ©pszerƱsĂ©gĂ©t az adja, hogy könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s ropogĂłs, Ă­nycsiklandĂł falatok kĂ©szĂ­thetƑk belƑle.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 200 g Csicseriborsó liszt
⭕ 1 ek. Koriander
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Chili
⭕ 1 csipet Sól
⭕ 100 ml Víz
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄkat szeleteljĂŒk vĂ©konyra. A gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt reszeljĂŒk le, majd a chilit Ă©s koriandert vĂĄgjuk finomra.

    A hagymĂĄk szeletelĂ©sĂ©nĂ©l prĂłbĂĄljunk egyenletes vastagsĂĄgĂș szeleteket kĂ©szĂ­teni, hogy a pakorĂĄk egyenletesen sĂŒljenek.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverjĂŒk össze a csicseriborsĂł lisztet, kömĂ©nyt, reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt, chilit Ă©s sĂłt. Adjuk hozzĂĄ a vĂ­zet, Ă©s keverjĂŒk sima tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl hĂ­g, de ne is tĂșl sƱrƱ, hogy könnyen rĂĄ lehessen ragasztani a hagymĂĄkat.

    3

    Adjuk hozzĂĄ a szeletelt hagymĂĄt a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s alaposan keverjĂŒk össze, hogy a hagymĂĄk teljesen bevonĂłdjanak.

    A hagyma Ă­gy mĂ©g ropogĂłsabb lesz, mikor kisĂŒl, mert jĂłl magĂĄba szĂ­vja a fƱszeres tĂ©sztĂĄt.

    4

    Egy mĂ©ly serpenyƑben forrĂłsĂ­tsuk fel az olajat, majd kanalazzunk a tĂ©sztĂĄbĂłl egy-egy kis adagot, Ă©s formĂĄzzunk belƑle kis golyĂłkat vagy lapos pakorĂĄkat.

    Ne tömjĂŒk tĂșl a serpenyƑt, mert Ă­gy egyenletesen megsĂŒlnek a pakorĂĄk. Ha tĂșl sokat teszĂŒnk egyszerre, az olaj lehƱlhet.

    5

    SĂŒssĂŒk a pakorĂĄkat aranybarnĂĄra Ă©s ropogĂłsra, körĂŒlbelĂŒl 4-5 percig, majd vegyĂŒk ki Ƒket Ă©s tegyĂŒk papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Mivel csicseriborsĂł lisztet hasznĂĄlunk, a pakorĂĄk kĂ­vĂŒl ropogĂłsak lesznek, belĂŒl viszont finom puhĂĄk.

    6

    TĂĄlaljuk melegen, friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.