A hagymĂĄkat szeleteljĂŒk vĂ©konyra. A gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt reszeljĂŒk le, majd a chilit Ă©s koriandert vĂĄgjuk finomra.
A hagymĂĄk szeletelĂ©sĂ©nĂ©l prĂłbĂĄljunk egyenletes vastagsĂĄgĂș szeleteket kĂ©szĂteni, hogy a pakorĂĄk egyenletesen sĂŒljenek.
Egy nagy tĂĄlban keverjĂŒk össze a csicseriborsĂł lisztet, kömĂ©nyt, reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt, chilit Ă©s sĂłt. Adjuk hozzĂĄ a vĂzet, Ă©s keverjĂŒk sima tĂ©sztĂĄvĂĄ.
A tĂ©szta ne legyen tĂșl hĂg, de ne is tĂșl sƱrƱ, hogy könnyen rĂĄ lehessen ragasztani a hagymĂĄkat.
Adjuk hozzĂĄ a szeletelt hagymĂĄt a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s alaposan keverjĂŒk össze, hogy a hagymĂĄk teljesen bevonĂłdjanak.
A hagyma Ăgy mĂ©g ropogĂłsabb lesz, mikor kisĂŒl, mert jĂłl magĂĄba szĂvja a fƱszeres tĂ©sztĂĄt.
Egy mĂ©ly serpenyĆben forrĂłsĂtsuk fel az olajat, majd kanalazzunk a tĂ©sztĂĄbĂłl egy-egy kis adagot, Ă©s formĂĄzzunk belĆle kis golyĂłkat vagy lapos pakorĂĄkat.
Ne tömjĂŒk tĂșl a serpenyĆt, mert Ăgy egyenletesen megsĂŒlnek a pakorĂĄk. Ha tĂșl sokat teszĂŒnk egyszerre, az olaj lehƱlhet.
SĂŒssĂŒk a pakorĂĄkat aranybarnĂĄra Ă©s ropogĂłsra, körĂŒlbelĂŒl 4-5 percig, majd vegyĂŒk ki Ćket Ă©s tegyĂŒk papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Mivel csicseriborsĂł lisztet hasznĂĄlunk, a pakorĂĄk kĂvĂŒl ropogĂłsak lesznek, belĂŒl viszont finom puhĂĄk.
TĂĄlaljuk melegen, friss korianderrel dĂszĂtve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.