A paprikákat és a padlizsánokat süsd meg a sütőben 180°C-on 25-30 percig, amíg a bőre meg nem ég és a hús megpuhul.
A paprika és padlizsán bőrét könnyen lehúzhatod, ha egy zacskóba teszed őket és pár percig pihenteted.
A sült paprikákat és padlizsánt tedd egy tálba, hagyd egy kicsit hűlni, majd húzd le a bőrt és távolítsd el a magokat.
Ne hagyd, hogy túl sok leve elfolyjon, mert az ajvar textúrája folyós lesz, ha túl sok víz keveredik hozzá.
A diót apróra vágd, majd egy serpenyőben enyhén pirítsd meg, hogy az íze intenzívebb legyen.
A diót ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.
A fokhagymát zúzd össze, majd tedd a paprikás-padlizsános keverékhez, és add hozzá az apróra vágott diót, sót, borsot, cukrot és ecetet.
A cukor segít kiegyensúlyozni a paprika savanykás ízét.
A keveréket egy botmixerrel pürésítsd simára, majd öntsd hozzá az olívaolajat és keverd jól össze.
A pürét ne tedd túl simává, ha szereted a darabosabb ajvart, hagyd, hogy egy kicsit ropogós maradjon.
Tálald az ajvart frissen, kenyérrel vagy zöldségekkel, vagy tedd el üvegekbe a téli hónapokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.