Amerikai édes cider pohárban fűszerekkel

Amerikai édes cider

Az amerikai édes cider hagyományosan az őszi szezonban népszerű, különösen az Egyesült Államok északkeleti részén. A cidert frissen préselt almaléből készítik, amelyet fűszerekkel ízesítenek, és természetes erjesztéssel varázsolnak üdítő itallá. Ez a recept az amerikai hagyományokat követve egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás hideg őszi vagy téli napokra, amikor egy meleg, fűszeres italra vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2000 ml Almalé
150 g Cukor
2 db Fahéj
5 db Szegfűszeg
1 db Narancshéj
5 g Élesztő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsük az almalevet egy nagy edénybe, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    Használj pasztörizálatlan almalevet, ha hozzájutsz, mert az íze sokkal intenzívebb. A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    2

    Tegyük hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a narancshéjat, hogy ízesítsük a cidert.

    A fűszerek mennyiségét is ízlés szerint változtathatod. Ha erőteljesebb ízt szeretnél, adj hozzá több fahéjat vagy szegfűszeget.

    3

    Adjunk hozzá élesztőt, majd alaposan keverjük össze. Az élesztő erjeszti az almalevet, ami a cider alapját képezi.

    Használj ciderhez való élesztőt, vagy ha nincs, akkor borélesztőt. Fontos, hogy az élesztő friss legyen, különben nem indul be az erjedés.

    4

    Fedjük le az edényt, de hagyjunk egy kis rést a gázok távozásához. Hagyjuk szobahőmérsékleten 7-10 napig erjedni.

    Az erjedéshez ideális hőmérséklet 18-24 Celsius fok. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

    5

    Az erjedés befejezése után szűrjük át a cidert, hogy eltávolítsuk a fűszereket és az üledéket.

    A szűréshez használj gézlapot vagy finom szövésű szűrőt. A szűrést többször is megismételheted, ha szükséges.

    6

    Töltsük a kész cidert steril üvegekbe, majd zárjuk le őket szorosan.

    A palackozáshoz használj sörösüvegeket vagy pezsgősüvegeket, amelyek jól zárnak. Fontos, hogy az üvegek teljesen tiszták és sterilizáltak legyenek, hogy elkerüld a fertőzést.

    7

    Hűtsük le a cidert a hűtőben további 2-3 napig, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasszuk hidegen.

    A hűtés segít leállítani az erjedést, és tisztábbá teszi az ízeket. A cider hűtőben akár több hétig is eltartható.