Ananászos korokke, aranybarna, ropogós falatok tálalva

Ananászos Korokke

Az ananászos korokke egy különleges étel, amely a japán konyha klasszikus croquette változata, de az édes ananász hozzáadásával egy új ízvilágot hoz létre. A korokke aranybarna, ropogós külsője és a krémes belseje az ételt egy igazi különlegességgé varázsolja. Az ananász édessége remekül harmonizál a krumpli és a sós töltelékkel. Ez az étel ideális választás egy gyors, de ínycsiklandó előételnek vagy snacknek egy baráti összejövetelre. A korokke elkészítésének titka a megfelelő olajhőmérséklet, hogy a kívánt ropogós állagot elérd. Sütés közben az ananász édessége és az olajban sülő krumpli illata egy különleges hangulatot teremt a konyhában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
200 g Ananász
200 ml Húsleves alaplé
30 g Vaj
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás
100 g Liszt
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket egy lábasba, és öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Főzd meg őket 15-20 perc alatt, amíg teljesen puhák lesznek.

    A főzési idő alatt figyeld a krumplikat, hogy ne főjenek túl, mert így nem tudod majd jól összenyomni őket.

    2

    Míg a krumpli fő, vágd apróra az ananászt. Ha friss ananászt használsz, érdemes előzőleg eltávolítani a keményebb részeket.

    Ha konzerv ananászt használsz, ügyelj arra, hogy jól lecsöpögtesd, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    3

    Miután a krumpli megfőtt, alaposan törd össze egy villával vagy krumplinyomóval, hogy sima pürét kapj.

    Ha szeretnéd, használhatsz krumplinyomót is, hogy még finomabb, krémesebb textúrát kapj.

    4

    A püréhez add hozzá az ananászt, a húsleves alaplevet, a vajat, sót és borsot. Jól keverd össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen elvegyül.

    A húsleves alaplé nemcsak ízesíti a tölteléket, hanem egy puhább állagot is ad neki.

    5

    Formázz kis golyókat vagy korongokat a krumplis keverékből. A formázás során ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, így gyorsabban átsülnek.

    Ha túl ragadósnak találod a tésztát, egy kevés lisztet is hozzáadhatsz.

    6

    A korokkékat először forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásokban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy teljesen befedje őket a morzsa.

    A tojás és a zsemlemorzsa rétege segít, hogy a korokke szép aranybarna és ropogós legyen a sütés után.

    7

    Forró olajban süsd a korokkékat 5-7 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Használj elég olajat, hogy a korokke teljesen elmerüljön benne.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos, hogy a korokke ne legyen túl olajos. A legjobb, ha 180°C-ra melegíted az olajat.