Apple chutney üvegben, gazdag narancssárga színű fűszeres szósz

Apple chutney

Az apple chutney egy klasszikus indiai szósz, amely édes, savanyú és fűszeres ízeket kombinál. Az alma az egyik legnépszerűbb alapanyag az indiai chutney-ban, és különösen jól illik húsos fogásokhoz és rizses étkezésekhez. A fahéj, koriander és a chili fűszerek gazdagítják az ízvilágot, míg az alma frissessége és édessége tökéletes egyensúlyt ad. Ez a chutney egy igazi ínycsiklandó kiegészítője lehet a különféle indiai ételeknek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Alma
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 db Szárított chilipaprika
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az almákat, vágd kisebb kockákra, és tedd egy nagy lábasba.

    Az alma legyen érett, de nem túl puha, hogy a chutney-nak legyen textúrája.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, és add hozzá az almához.

    A gyömbér intenzív íze frissességet ad a chutney-nak, de ne vágd túl finomra.

    3

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd össze alaposan.

    A chili mennyisége ízlés szerint csökkenthető, ha nem szeretnéd túl csípősen.

    4

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.

    A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen, de frissen is fogyasztható.