A bárányhúst vágd körülbelül 2 cm-es kockákra. Készíts egy egyszerű pácot az olívaolaj, citromlé, só, bors és aprított rozmaring keverékéből.
A bárányhús helyett használhatsz más húst is, például sertéshúst vagy csirkemellet, de a bárányhús adja az autentikus ízt.
Helyezd a bárányhúskockákat a pácba, és hagyd állni legalább 1 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihenteted.
A pácolás során a hús magába szívja az ízeket és puhább lesz.
Áztass be fa nyársakat vízbe 20 percre, hogy grillezés közben ne égjenek meg.
A fanyársak helyett használhatsz fém nyársakat is, ezeket nem kell áztatni.
Fűzd fel a pácolt bárányhúst a nyársakra, ügyelve arra, hogy a darabok között maradjon egy kis hely a megfelelő átsülés érdekében.
A húsokat ne nyomd nagyon szorosan egymáshoz a nyárson, hogy a hő egyenletesen érje.
Hevíts elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepes-magas hőfokra. Sütés közben időnként fordítsd meg a nyársakat, hogy minden oldalukon aranybarnára süljenek, körülbelül 8-10 perc alatt.
A sütési idő függ a hús vastagságától és a hőfoktól. Fontos, hogy a hús átsüljön, de ne száradjon ki.
Tálalás előtt szórd meg a nyársakat friss rozmaringgal, és kínáld friss citromszeletekkel. Ízlés szerint egy kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.
A citromlé frissességet ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.