Arroz carreteiro kolbásszal, frissen tálalva

Arroz carreteiro kolbásszal

Az Arroz carreteiro egy tipikus brazil étel, amely a vidéki konyhák hagyományaiban gyökerezik. Az étel egyszerű, de gazdag ízű, és gyakran készítik marhahússal és kolbásszal. Az Arroz carreteiro ideális választás hétköznapi étkezésekhez, hiszen kiadós és ízletes, és könnyen elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
200 g Kolbász (pl. füstölt)
300 g Marhahús (pl. lábszár)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
100 ml Vörösbor
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd félre, hogy a víz lecsöpögjön.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és a felesleges keményítőt, így a rizs laza marad.

    2

    A kolbászt és a marhahúst vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát szeleteld fel, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A húsok és zöldségek egyenletes vágása segít abban, hogy minden egyformán megpuhuljon.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a marhahúst. Pirítsd meg a húst, amíg jól átsül, majd tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert így a húsok nem pirulnak meg egyenletesen.

    4

    A serpenyőben maradt olajban pirítsd meg a kolbászt, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Főzd őket 4-5 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fűszeres kolbász íze átjárja a zöldségeket, ami még ízletesebbé teszi a rizst.

    5

    Add hozzá a paradicsomot, a köményt, a sót, a borsot és a vörösbort. Főzd tovább, amíg a paradicsom feloldódik, és a szósz besűrűsödik.

    A vörösbor segít mélyíteni az ízeket, és még gazdagabbá teszi az ételt.

    6

    Ekkor add hozzá a rizst, és keverd át, hogy minden jól elkeveredjen a szószokkal. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd fedd le és főzd 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst ne keverd túl gyakran, mert ez megakadályozza, hogy szépen megfőjön.

    7

    Miután a rizs elkészült, szórd rá a friss petrezselymet, és keverd össze. Tálald melegen.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és kiemeli az ízeket.