Az érett avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, kanalazd ki a húsát, és villával törd pépesre egy tálban. Adj hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy megőrizze színét.
Ha nincs citromlé, használhatsz lime levet is. A lényeg, hogy savas legyen, így az avokádó nem barnul meg olyan gyorsan.
Egy nagy keverőtálba öntsd a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót, majd keverd össze. Ez képezi a naan alapját.
Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény érdekében. Az átszitált liszt könnyebbé teszi a tésztát.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és az olívaolajat a száraz hozzávalókhoz, és dolgozd össze sima tésztává.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet ideális.
Gyúrd a tésztát kb. 10 percig, míg rugalmas és egynemű lesz. Tipp: ha ragad, hints rá kevés lisztet, de ne tedd túl szárazsá.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
Egy nedves konyharuhával letakarva a tészta nem fog kiszáradni.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre. Formázz gombócokat, majd nyújtsd ki ovális formára.
A gombócok legyenek egyforma méretűek, hogy a naanok is egyenletesen süljenek meg.
A kinyújtott naan egyik felére kanalazz egy adag avokádópürét, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le. Enyhén nyújtsd meg újra.
Ne tegyél túl sok avokádót, mert akkor kifolyik sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg barnás foltok jelennek meg rajtuk.
Figyelj, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, különben a naan megég.
Amikor elkészült, még forrón kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli a puha tészta ízét, és fényessé teszi a felületet.
A vaj helyett használhatsz fokhagymás olajat is.
Tálald melegen – kiváló reggeli, brunch vagy könnyű vacsora lehet salátával vagy joghurtos mártogatóssal.
Egy kis chilipehellyel is megszórhatod, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.