A padlizsánokat hosszában szeleteld vékony csíkokra (kb. 0,5 cm vastagra). Sózd be őket, és hagyd állni 20 percig, hogy levet eresszenek – ez segít eltávolítani a kesernyés ízt.
Papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, így sütéskor kevésbé szívja meg magát olajjal.
Közepes lángon, kevés olajon süsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalon aranybarnára. Tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Használj tapadásmentes serpenyőt, így kevesebb olaj is elegendő a sütéshez.
A diót daráld le, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, korianderrel, paprikával, sóval, ecettel és kevés vízzel. Krémes, de sűrű állagot kell kapnod.
A diót piríthatod is száraz serpenyőben pár percig, így még intenzívebb ízt kapsz.
Minden sült padlizsánszeletre kanalazz egy kevés diós tölteléket, majd tekerd fel szorosan. Tedd őket egy tálra szépen sorban.
Ne tölts túl sokat, mert akkor nehéz lesz szépen feltekerni.
Tálalás előtt díszítsd a tekercseket frissen aprított petrezselyemmel. Hűtve a legfinomabb, így hagyd legalább 1 órát pihenni hűtőben.
Akár előző nap is elkészítheted – az ízek összeérnek és még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.