Revani olĂ­vaolajjal, citrommal Ă­zesĂ­tve, aranybarnĂĄra sĂŒlve

Revani olĂ­vaolajjal

A Revani egy hagyomĂĄnyos török sĂŒtemĂ©ny, amely az Ă©vek sorĂĄn a vilĂĄg mĂĄs tĂĄjain is nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. Az eredeti receptet gazdagĂ­tottĂĄk a friss citromnal Ă©s az olĂ­vaolajjal, ami kĂŒlönleges, könnyed textĂșrĂĄt ad a tĂ©sztĂĄnak. Az olĂ­vaolaj nemcsak az egĂ©szsĂ©ges zsĂ­rok miatt vĂĄlasztĂĄs, hanem azĂ©rt is, mert lĂĄgyabbĂĄ Ă©s finomabbĂĄ teszi a sĂŒtemĂ©nyt. Ez az Ă©dessĂ©g tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi vacsorĂĄhoz vagy egy dĂ©lutĂĄni tea mellĂ©, ahol a citrom Ă©s az olĂ­vaolaj harmonikus Ă­zeivel mindenkit lenyƱgözhetĂŒnk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 200 g Cukor
⭕ 150 ml Olívaolaj
⭕ 200 ml Tej
⭕ 4 db Tojás
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 db Citrom
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojåsokat a cukorral keverd habosra egy tålban, majd add hozzå az olívaolajat és a tejet. A citrom héjåt reszeld bele, és facsard bele a levét is.

    A citrom frissessĂ©ge segĂ­t kiemelni a sĂŒtemĂ©ny Ă­zĂ©t, Ă©rdemes bio citromot vĂĄlasztani, hogy a hĂ©jĂĄt is felhasznĂĄlhassuk.

    2

    A lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt szitĂĄld össze, majd fokozatosan add a tojĂĄsos keverĂ©khez, Ă©s alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak csomĂłk.

    A szitĂĄlĂĄs segĂ­t, hogy a liszt könnyedĂ©n eloszoljon a tĂ©sztĂĄban, Ă­gy a sĂŒtemĂ©ny szĂ©p, könnyƱ ĂĄllagĂș lesz.

    3

    A tĂ©sztĂĄt öntsd egy kivajazott, lisztezett sĂŒtƑformĂĄba. ElƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd kb. 30-35 percig, amĂ­g a teteje aranybarna Ă©s egy tƱt beleszĂșrva mĂĄr nem ragad rĂĄ tĂ©szta.

    Minden sĂŒtƑ mĂĄs, ezĂ©rt Ă©rdemes 30 perc utĂĄn ellenƑrizni, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, pĂĄr percig mĂ©g sĂŒtni.

    4

    Ha megsĂŒlt, hagyd hƱlni a formĂĄban 10 percig, majd borĂ­tsd ki Ă©s hagyd teljesen kihƱlni. TĂĄlalĂĄs elƑtt cukorral is megszĂłrhatod a tetejĂ©t.

    A sĂŒtemĂ©nyt Ă©rdemes teljesen kihƱteni, hogy könnyen szeletelhetƑ legyen, Ă©s ne törjön szĂ©t.