Baeckeoffe francia húsos ragu borral tálalva

Baeckeoffe (francia húsos ragu borral)

A Baeckeoffe egy tradicionális francia egytálétel, amely az Elzász régió gasztronómiáját tükrözi. Az étel eredetileg a kenyérsütő kemencékben készült, ahol a családok elhelyezték a húsos ragut, miközben a kenyeret sütötték. Az étel különlegessége a boros pác, amely kiemeli a hús és a zöldségek természetes ízeit. A Baeckeoffe tökéletes választás családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra, mivel egyszerre laktató és ízletes.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Marhahús (kockázva)
500 g Sertéshús (kockázva)
500 g Bárányhús (kockázva)
2 db Vöröshagyma (karikázva)
2 db Sárgarépa (karikázva)
1.5 kg Burgonya (karikázva)
750 ml Száraz fehérbor
5 ág Friss kakukkfű
10 g Friss petrezselyem (aprítva)
3 gerezd Fokhagyma (zúzva)
3 db Babérlevél
2 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a marhahúst, sertéshúst és bárányhúst. Add hozzá a szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, petrezselymet és a fehérbort. Fedd le, és pácolódjon a hűtőben egy éjszakán át.

    A pácolás elengedhetetlen a Baeckeoffe ízéhez. Ne hagyd ki, és ne rövidítsd le az időt! A húsok átveszik a bor és a fűszerek aromáit, és megpuhulnak.

    2

    Másnap melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Egy nagy sütőtál aljára helyezd a burgonyakarikák egyharmadát, majd rétegezd rá a sárgarépát és a húsokat a páccal együtt.

    A rétegezés során ügyelj arra, hogy a burgonya az aljára kerüljön, mert ez a legkeményebb zöldség, és így biztosan megpuhul. A húsokat a páccal együtt rétegezd, hogy mindenhol átjárja az íz.

    3

    Folytasd a rétegezést burgonyával, amíg az összes hozzávalót fel nem használtad. A tetejére helyezd a babérleveleket, és ízesítsd sóval és borssal.

    A rétegezés végén a tetejére is kerüljön burgonya, ez megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon.

    4

    Önts rá annyi bort és páclevet, hogy a hozzávalókat éppen ellepje. Fedd le a sütőtálat, vagy használj sütőpapírt és fóliát.

    Fontos, hogy a folyadék ellepje a hozzávalókat, mert ez biztosítja, hogy a hús és a zöldségek megpuhuljanak. Ha nincs elég páclé, önts hozzá még bort vagy alaplevet.

    5

    Süsd a sütőben körülbelül 3 órán át alacsony hőfokon, amíg a hús omlósra puhul, és az ízek összeérnek.

    A hosszú, lassú sütés a titka a Baeckeoffe-nek. Ne emeld a hőfokot, mert a hús kiszáradhat. Ellenőrizd a hús puhaságát egy villával, ha könnyen szétesik, akkor kész.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld ropogós kenyérrel vagy salátával.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek. A ropogós kenyér tökéletes a szaft felitatásához.