Baghrir marokkói palacsinta tálalva

Baghrir

A Baghrir, más néven \'ezer lyukú palacsinta\', egy hagyományos marokkói palacsinta, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. Az élesztős tészta miatt sütés közben sok apró buborék képződik a tetején, ami egyedi, puha textúrát ad neki. Marokkóban és Észak-Afrikában mézzel és olvasztott vajjal locsolják meg, de gyakran dióval vagy cukorral is megszórják. Egy kellemes reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült Baghrir illata, amely betölti a konyhát. A tökéletes Baghrir titka a megfelelő kelesztési idő és az egyenletes sütési technika, amely biztosítja a lyukacsos szerkezetet és a puha állagot.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzadara
50 g Liszt
400 ml Víz
5 g Száraz élesztő
5 g Sütőpor
10 g Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a búzadarát, lisztet, cukrot, élesztőt, sütőport és egy csipet sót.

    A búzadarának köszönhetően lesznek a Baghrir palacsinták különlegesen lyukacsosak. Fontos, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek.

    2

    Öntsd hozzá a langyos vizet, majd keverd simára egy botmixerrel vagy turmixgéppel, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A langyos víz segít az élesztő aktiválásában. A botmixer vagy turmixgép használata biztosítja a sima, csomómentes tésztát. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet.

    3

    Fedd le a tálat, és hagyd pihenni 30-40 percig, amíg a tészta kissé buborékossá válik.

    A pihentetés során az élesztő dolgozik, és a tészta buborékossá válik, ami a palacsinták jellegzetes lyukacsos szerkezetét eredményezi.

    4

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és ne kenj bele olajat vagy vajat.

    A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, és nem szükséges zsiradékot használni a sütéshez.

    5

    Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és hagyd magától szétterülni. Ne fordítsd meg! A baghrir csak az egyik oldalán sül, és a tetején buborékok képződnek.

    Fontos, hogy a tésztát ne terítsd szét, hanem hagyd, hogy magától terüljön el a serpenyőben. A sok apró buborék kialakulása a lényeg.

    6

    Amikor a teteje megszilárdul, és az alja aranybarna, vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérra.

    A palacsinta akkor van kész, ha a teteje teljesen megszilárdult, és nincsenek rajta folyékony részek.

    7

    Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és ügyelj rá, hogy ne halmozd egymásra a palacsintákat, amíg kihűlnek.

    A palacsintákat egymás mellé tedd, hogy ne ragadjanak össze.

    8

    Tálald mézzel és olvasztott vajjal meglocsolva, vagy ízlés szerint dióval és cukorral megszórva.

    A méz és az olvasztott vaj klasszikus kombináció, de kísérletezhetsz más feltétekkel is, például lekvárral vagy gyümölcsökkel.