Egy tálban keverd össze a búzadarát, lisztet, cukrot, élesztőt, sütőport és egy csipet sót.
A búzadarának köszönhetően lesznek a Baghrir palacsinták különlegesen lyukacsosak. Fontos, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek.
Öntsd hozzá a langyos vizet, majd keverd simára egy botmixerrel vagy turmixgéppel, hogy csomómentes tésztát kapj.
A langyos víz segít az élesztő aktiválásában. A botmixer vagy turmixgép használata biztosítja a sima, csomómentes tésztát. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet.
Fedd le a tálat, és hagyd pihenni 30-40 percig, amíg a tészta kissé buborékossá válik.
A pihentetés során az élesztő dolgozik, és a tészta buborékossá válik, ami a palacsinták jellegzetes lyukacsos szerkezetét eredményezi.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és ne kenj bele olajat vagy vajat.
A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, és nem szükséges zsiradékot használni a sütéshez.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és hagyd magától szétterülni. Ne fordítsd meg! A baghrir csak az egyik oldalán sül, és a tetején buborékok képződnek.
Fontos, hogy a tésztát ne terítsd szét, hanem hagyd, hogy magától terüljön el a serpenyőben. A sok apró buborék kialakulása a lényeg.
Amikor a teteje megszilárdul, és az alja aranybarna, vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérra.
A palacsinta akkor van kész, ha a teteje teljesen megszilárdult, és nincsenek rajta folyékony részek.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és ügyelj rá, hogy ne halmozd egymásra a palacsintákat, amíg kihűlnek.
A palacsintákat egymás mellé tedd, hogy ne ragadjanak össze.
Tálald mézzel és olvasztott vajjal meglocsolva, vagy ízlés szerint dióval és cukorral megszórva.
A méz és az olvasztott vaj klasszikus kombináció, de kísérletezhetsz más feltétekkel is, például lekvárral vagy gyümölcsökkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.