A fokhagymát hámozzuk meg, és finomra vágjuk. Az anchoviszardellákat is apróra vágjuk, hogy könnyebben elolvadjanak a mártásban.
Az anchovikat érdemes előre finomra vágni, hogy ne maradjanak nagy darabok a mártásban.
Egy közepes serpenyőben öntsük bele az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az anchoviszardellákat. Lassan, közepes hőfokon pirítsuk őket, amíg az anchovik el nem olvadnak, és a fokhagyma illatos nem lesz.
Fontos, hogy a fokhagymát lassan pirítsuk, hogy ne égjen meg, különben keserűvé válik.
Amikor az anchovik feloldódtak, adjuk hozzá a vajat, és folytassuk a főzést, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
A vajat érdemes folyamatosan kevergetni, hogy ne égjen meg, és szépen elolvadjon a mártásban.
Öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jól össze, hogy sima, krémes mártást kapjunk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A tejszínt lassan adjuk hozzá, hogy ne váljon el a zsiradék a mártásból, és a végeredmény sima és egységes legyen.
A kész Bagna caudát tálaljuk melegen, zöldségekkel vagy friss kenyérrel mártogatva.
A Bagna caudát az igazi élmény érdekében mindig frissen készítsük, mivel a meleg mártás a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.