Baileys-es-fehércsokoládés macaronok tálalva

Baileys-es-fehércsokoládés macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei, és számos ízesítéssel készíthetők. A Baileys-es-fehércsokoládés változat az alkoholos és csokoládés ízek kombinációját kínálja, így egy igazán különleges édességet alkotva. A krémes töltelék és a roppanós héjak tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán ínycsiklandó desszert születik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
15 ml Baileys
100 g Fehércsokoládé
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok sima felületűek legyenek. A tojásfehérjéket addig verd, amíg fényes és kemény habot nem kapsz, ez a macaronok állagának kulcsa.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverés során figyelj arra, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni. A masszának homogénnek és selymesnek kell lennie.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket nyomj. A pihenés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő sütéshez.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy a macaronok ne égjenek meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet vagy növeld a sütési időt.

    5

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.

    6

    Add hozzá a Baileys-t, hogy egy gazdag, aromás ízt kapj. Keverd össze a csokoládés-alkoholos keveréket, majd hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.

    A Baileys mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A krémnek teljesen ki kell hűlnie és besűrűsödnie, mielőtt a macaronokat megtöltenéd.

    7

    Amikor a csokoládés-Baileys-es krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon.

    8

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hűtőben pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok textúrájának javulni.