Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok sima felületűek legyenek. A tojásfehérjéket addig verd, amíg fényes és kemény habot nem kapsz, ez a macaronok állagának kulcsa.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverés során figyelj arra, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni. A masszának homogénnek és selymesnek kell lennie.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket nyomj. A pihenés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő sütéshez.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy a macaronok ne égjenek meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet vagy növeld a sütési időt.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.
Add hozzá a Baileys-t, hogy egy gazdag, aromás ízt kapj. Keverd össze a csokoládés-alkoholos keveréket, majd hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.
A Baileys mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A krémnek teljesen ki kell hűlnie és besűrűsödnie, mielőtt a macaronokat megtöltenéd.
Amikor a csokoládés-Baileys-es krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hűtőben pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok textúrájának javulni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.