Bajirak Kalguksu tálalva, gazdag tenger gyümölcseiben és csirkehúsában

Bajirak Kalguksu

A Bajirak Kalguksu egy tradicionális koreai étel, amely gazdag tenger gyümölcseiben és csirkehúsában. Az étel története a Koreai félsziget déli partvidékéhez köthető, ahol a tenger gyümölcseinek gazdag választéka az étkezés alapjául szolgált. A Kalguksu a koreai konyha egyik kedvelt leves típusa, melyet gyakran főznek ünnepi alkalmakra, de mindennapi étkezésként is tökéletes választás. A leves alapja friss zöldségekkel, tenger gyümölcseivel és csirkehússal készült, melyek mind együtt alkotják a gazdag és ínycsiklandó ízélményt. Egy különleges étkezés, amely nemcsak ízében, de történetében is elbűvöl.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kalguksu tészta
150 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló)
150 g Csirkehús
50 g Zöldség (hagyma, fokhagyma, gyömbér)
1 l Víz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát és a fokhagymát szeleteljük fel, a gyömbért reszeljük le.

    A gyömbér frissessége kulcsfontosságú, mivel az íze intenzívebb lesz tőle.

    2

    A csirkehúst vágjuk kisebb darabokra. A tenger gyümölcseit, mint a rák és kagyló, tisztítsuk meg és vágjuk fel apróbb darabokra.

    Ha fagyasztott tenger gyümölcseit használunk, alaposan olvasszuk fel őket, majd öblítsük le hideg vízzel.

    3

    Egy nagy lábasban öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a zöldségeket, a csirkehúst és a tenger gyümölcseit. Főzzük közepes lángon 10-15 percig.

    A leves alapot közepes lángon kell főzni, hogy minden íz jól kioldódjon. Ne forraljuk túl erősen!

    4

    Adjunk hozzá szójaszószt, szezámolajat és egy csipet borsot. Keverjük jól össze.

    A szójaszósz és a szezámolaj együttesen gazdag, umami ízt ad a levesnek, ami alapvetően meghatározza a Kalguksu jellegét.

    5

    A Kalguksu tésztát egy másik lábasban főzzük meg a csomagolás szerint, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük tovább 5 percig.

    A tészta ne főjön túl sokáig, hogy megőrizze a jó textúráját. Ha túl sokáig főzöd, szétfőhet.

    6

    Miután a tészta megfőtt, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenés segít, hogy a tészta még ízesebb legyen, mivel átveszi a levesből az aromákat.

    7

    Tálaljuk forrón, és tetszés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.

    A friss koriander és a zöldhagyma tökéletesen passzol ehhez a leveshez!