Bajirak Kalguksu tĂĄlalva, gazdag tenger gyĂŒmölcseiben Ă©s csirkehĂșsĂĄban

Bajirak Kalguksu

A Bajirak Kalguksu egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amely gazdag tenger gyĂŒmölcseiben Ă©s csirkehĂșsĂĄban. Az Ă©tel törtĂ©nete a Koreai fĂ©lsziget dĂ©li partvidĂ©kĂ©hez köthetƑ, ahol a tenger gyĂŒmölcseinek gazdag vĂĄlasztĂ©ka az Ă©tkezĂ©s alapjĂĄul szolgĂĄlt. A Kalguksu a koreai konyha egyik kedvelt leves tĂ­pusa, melyet gyakran fƑznek ĂŒnnepi alkalmakra, de mindennapi Ă©tkezĂ©skĂ©nt is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A leves alapja friss zöldsĂ©gekkel, tenger gyĂŒmölcseivel Ă©s csirkehĂșssal kĂ©szĂŒlt, melyek mind egyĂŒtt alkotjĂĄk a gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă­zĂ©lmĂ©nyt. Egy kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©s, amely nemcsak Ă­zĂ©ben, de törtĂ©netĂ©ben is elbƱvöl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Kalguksu tĂ©szta
⭕ 150 g Tenger gyĂŒmölcsei (rĂĄk, kagylĂł)
⭕ 150 g CsirkehĂșs
⭕ 50 g ZöldsĂ©g (hagyma, fokhagyma, gyömbĂ©r)
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsĂŒk elƑ a zöldsĂ©geket: a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt szeleteljĂŒk fel, a gyömbĂ©rt reszeljĂŒk le.

    A gyömbĂ©r frissessĂ©ge kulcsfontossĂĄgĂș, mivel az Ă­ze intenzĂ­vebb lesz tƑle.

    2

    A csirkehĂșst vĂĄgjuk kisebb darabokra. A tenger gyĂŒmölcseit, mint a rĂĄk Ă©s kagylĂł, tisztĂ­tsuk meg Ă©s vĂĄgjuk fel aprĂłbb darabokra.

    Ha fagyasztott tenger gyĂŒmölcseit hasznĂĄlunk, alaposan olvasszuk fel Ƒket, majd öblĂ­tsĂŒk le hideg vĂ­zzel.

    3

    Egy nagy lĂĄbasban öntsĂŒk bele a vizet, majd adjuk hozzĂĄ a zöldsĂ©geket, a csirkehĂșst Ă©s a tenger gyĂŒmölcseit. FƑzzĂŒk közepes lĂĄngon 10-15 percig.

    A leves alapot közepes lĂĄngon kell fƑzni, hogy minden Ă­z jĂłl kioldĂłdjon. Ne forraljuk tĂșl erƑsen!

    4

    Adjunk hozzĂĄ szĂłjaszĂłszt, szezĂĄmolajat Ă©s egy csipet borsot. KeverjĂŒk jĂłl össze.

    A szĂłjaszĂłsz Ă©s a szezĂĄmolaj egyĂŒttesen gazdag, umami Ă­zt ad a levesnek, ami alapvetƑen meghatĂĄrozza a Kalguksu jellegĂ©t.

    5

    A Kalguksu tĂ©sztĂĄt egy mĂĄsik lĂĄbasban fƑzzĂŒk meg a csomagolĂĄs szerint, majd adjuk hozzĂĄ a leveshez, Ă©s fƑzzĂŒk tovĂĄbb 5 percig.

    A tĂ©szta ne fƑjön tĂșl sokĂĄig, hogy megƑrizze a jĂł textĂșrĂĄjĂĄt. Ha tĂșl sokĂĄig fƑzöd, szĂ©tfƑhet.

    6

    MiutĂĄn a tĂ©szta megfƑtt, vegyĂŒk le a tƱzrƑl Ă©s hagyjuk kicsit pihenni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihenĂ©s segĂ­t, hogy a tĂ©szta mĂ©g Ă­zesebb legyen, mivel ĂĄtveszi a levesbƑl az aromĂĄkat.

    7

    TĂĄlaljuk forrĂłn, Ă©s tetszĂ©s szerint friss zöldfƱszerekkel dĂ­szĂ­thetjĂŒk.

    A friss koriander és a zöldhagyma tökéletesen passzol ehhez a leveshez!