A leveles tésztát nyújtsd ki, majd bélelj ki vele egy piteformát. Az alját szúrd meg villával, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
A tészta széleit érdemes kissé felhajtani, hogy szép perem alakuljon ki.
A pisztáciát durvára daráljuk. Keverjük össze a darált pisztáciát a liszttel és a vaníliás cukorral.
A pisztácia intenzívebb ízéhez friss pisztáciát használj, ha lehetséges.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a tojásokkal, a cukorral, az almaecettel és a friss citromlével.
Az almaecet és a citromlé segít kiegyensúlyozni az édességet és fokozza az ízeket.
A vajas keveréket keverd hozzá a lisztes pisztácia keverékhez, majd jól dolgozd össze, hogy egy homogén masszát kapj.
Ha túl sűrű a massza, egy kevés tejet adhatunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.
A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10 percig. Ezután öntsd rá a pisztáciás masszát, és helyezd a málna szemeket a tészta tetejére.
A málna adja a frissességet, így ügyelj arra, hogy ne túl sokat tegyél rá, hogy ne nyomja le a tésztát.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Amikor a massza megszilárdul, és a teteje szépen megpirul, akkor kész is van.
Hagyjuk a tartot kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
A tartot melegen is tálalhatjuk, de a hűtés után még finomabb, mivel a sütemény állaga szilárdabbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.