Balık ekmek csĂ­pƑs szĂłsszal, ropogĂłs hal szeletek, friss petrezselyemmel

Balık ekmek csĂ­pƑs szĂłsszal

A Balık ekmek egy hĂ­res török utcai Ă©tel, amely sĂŒlt halat tartalmaz zsemlĂ©ben, Ă©s gyakran friss fƱszerekkel Ă©s csĂ­pƑs szĂłsszal tĂĄlaljĂĄk. Az Ă©tel gyökerei a török tengerparti vĂĄrosokba nyĂșlnak vissza, ahol a friss hal mindig elĂ©rhetƑ volt. Az egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©telt kĂŒlönbözƑ Ă­zekkel variĂĄljĂĄk, Ă©s a csĂ­pƑs szĂłsz hozzĂĄadĂĄsa a modern vĂĄltozatra egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha valami gyors, de Ă­nycsiklandĂł Ă©telt keresel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g FehĂ©r hal filĂ© (pl. tilĂĄpia vagy harcsa)
⭕ 100 g BĂșzaliszt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g Panírozó morzsa
⭕ 2 ek. SĂŒtƑolaj
⭕ 2 db Lágy zsemle
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem
⭕ 0.5 tk. Piros chili por
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Friss fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vågd szeletekre, és forgasd meg egy tålban a sóval, borssal, chili porral és citromlével. Hagyd ållni 10 percig, hogy az ízek jól åtjårjåk a halat.

    A halat frissen kĂ©szĂ­tsd elƑ, hogy ne veszĂ­tse el a textĂșrĂĄjĂĄt a pihentetĂ©s alatt.

    2

    KĂ©szĂ­ts elƑ hĂĄrom tĂĄlat: az egyikben tedd a lisztet, a mĂĄsikban a felvert tojĂĄst, a harmadikban pedig a panĂ­rozĂł morzsĂĄt. Minden hal szeletet elƑször a lisztben, majd a tojĂĄsban, vĂ©gĂŒl a panĂ­rozĂł morzsĂĄban forgass meg.

    Ha a panĂ­r tĂșl vĂ©kony, ismĂ©teld meg a panĂ­rozĂĄst, hogy vastagabb rĂ©teg keletkezzen a hal körĂŒl.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olajat közepes lĂĄngon. Ha az olaj elĂ©g forrĂł, tedd bele a hal szeleteket, Ă©s sĂŒsd mindkĂ©t oldalĂĄt aranybarnĂĄra. Ez kb. 3-4 percet vesz igĂ©nybe mindkĂ©t oldalon.

    Ha a hal elkezd sĂŒlni, ne mozgassuk a serpenyƑben, hogy a panĂ­r ne essen le. A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kletƱ olaj segĂ­t a ropogĂłs textĂșra kialakulĂĄsĂĄban.

    4

    A zsemlĂ©t vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s az egyes darabokat egy kicsit pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy ropogĂłs legyen.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a zsemlĂ©t, mert könnyen kiszĂĄradhat Ă©s kemĂ©ny lesz.

    5

    A csĂ­pƑs szĂłsszal valĂł tĂĄlalĂĄshoz: a fokhagymĂĄt reszeld le, majd keverd össze egy kis chili porral, sĂłval Ă©s olĂ­vaolajjal, hogy egy sƱrƱ, csĂ­pƑs szĂłszt kapj.

    A fokhagyma mennyiségét az ízlésed szerint módosíthatod, ha enyhébbre szeretnéd a szószt, csökkentsd a fokhagyma mennyiségét.

    6

    A zsemlĂ©re helyezd a sĂŒlt halat, locsold meg a csĂ­pƑs szĂłsszal, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel. TĂĄlald azonnal.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételnek. Ha nem szereted, mås friss fƱszernövényt is hasznålhatsz, mint a koriander.