Balık ekmek csípős szósszal, ropogós hal szeletek, friss petrezselyemmel

Balık ekmek csípős szósszal

A Balık ekmek egy híres török utcai étel, amely sült halat tartalmaz zsemlében, és gyakran friss fűszerekkel és csípős szósszal tálalják. Az étel gyökerei a török tengerparti városokba nyúlnak vissza, ahol a friss hal mindig elérhető volt. Az egyszerű, de ínycsiklandó ételt különböző ízekkel variálják, és a csípős szósz hozzáadása a modern változatra egy igazán különleges ízélményt biztosít. Ideális választás, ha valami gyors, de ínycsiklandó ételt keresel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fehér hal filé (pl. tilápia vagy harcsa)
100 g Búzaliszt
1 db Tojás
50 g Panírozó morzsa
2 ek. Sütőolaj
2 db Lágy zsemle
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk. Piros chili por
1 ek. Friss citromlé
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd szeletekre, és forgasd meg egy tálban a sóval, borssal, chili porral és citromlével. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.

    A halat frissen készítsd elő, hogy ne veszítse el a textúráját a pihentetés alatt.

    2

    Készíts elő három tálat: az egyikben tedd a lisztet, a másikban a felvert tojást, a harmadikban pedig a panírozó morzsát. Minden hal szeletet először a lisztben, majd a tojásban, végül a panírozó morzsában forgass meg.

    Ha a panír túl vékony, ismételd meg a panírozást, hogy vastagabb réteg keletkezzen a hal körül.

    3

    Egy serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olajat közepes lángon. Ha az olaj elég forró, tedd bele a hal szeleteket, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

    Ha a hal elkezd sülni, ne mozgassuk a serpenyőben, hogy a panír ne essen le. A megfelelő hőmérsékletű olaj segít a ropogós textúra kialakulásában.

    4

    A zsemlét vágd félbe, és az egyes darabokat egy kicsit pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogós legyen.

    Ne pirítsd túl a zsemlét, mert könnyen kiszáradhat és kemény lesz.

    5

    A csípős szósszal való tálaláshoz: a fokhagymát reszeld le, majd keverd össze egy kis chili porral, sóval és olívaolajjal, hogy egy sűrű, csípős szószt kapj.

    A fokhagyma mennyiségét az ízlésed szerint módosíthatod, ha enyhébbre szeretnéd a szószt, csökkentsd a fokhagyma mennyiségét.

    6

    A zsemlére helyezd a sült halat, locsold meg a csípős szósszal, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald azonnal.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételnek. Ha nem szereted, más friss fűszernövényt is használhatsz, mint a koriander.