A halfilét vágd szeletekre, és forgasd meg egy tálban a sóval, borssal, chili porral és citromlével. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.
A halat frissen készítsd elő, hogy ne veszítse el a textúráját a pihentetés alatt.
Készíts elő három tálat: az egyikben tedd a lisztet, a másikban a felvert tojást, a harmadikban pedig a panírozó morzsát. Minden hal szeletet először a lisztben, majd a tojásban, végül a panírozó morzsában forgass meg.
Ha a panír túl vékony, ismételd meg a panírozást, hogy vastagabb réteg keletkezzen a hal körül.
Egy serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olajat közepes lángon. Ha az olaj elég forró, tedd bele a hal szeleteket, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon.
Ha a hal elkezd sülni, ne mozgassuk a serpenyőben, hogy a panír ne essen le. A megfelelő hőmérsékletű olaj segít a ropogós textúra kialakulásában.
A zsemlét vágd félbe, és az egyes darabokat egy kicsit pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogós legyen.
Ne pirítsd túl a zsemlét, mert könnyen kiszáradhat és kemény lesz.
A csípős szósszal való tálaláshoz: a fokhagymát reszeld le, majd keverd össze egy kis chili porral, sóval és olívaolajjal, hogy egy sűrű, csípős szószt kapj.
A fokhagyma mennyiségét az ízlésed szerint módosíthatod, ha enyhébbre szeretnéd a szószt, csökkentsd a fokhagyma mennyiségét.
A zsemlére helyezd a sült halat, locsold meg a csípős szósszal, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald azonnal.
A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételnek. Ha nem szereted, más friss fűszernövényt is használhatsz, mint a koriander.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.