Baskin-Robbins Love Potion fagylalt tálalva

Baskin-Robbins Love Potion

A Baskin-Robbins Love Potion fagylalt a romantika ízét hozza el, tökéletesen ötvözve a fehércsokoládé édességét, a málna frissességét és az étcsokoládé gazdagságát. Az egyik legnépszerűbb limitált kiadású ízük, amelyet Valentin-napra alkottak, de olyan sikeres lett, hogy sokan egész évben keresik. A házi változat lehetővé teszi, hogy ezt a különleges fagylaltot bármikor elkészítsd, és saját ízlésed szerint variáld az összetevőket, hogy minden kanál a szerelem ízét idézze.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
100 g Fehércsokoládé darabok
150 g Málnapüré
50 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a tejet, mert akkor a fagylalt nem lesz olyan krémes.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a hőkiegyenlítés, ami megakadályozza, hogy a tojások rántotta állagúak legyenek. Ne hagyd ki!

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Legyél türelmes és keverd folyamatosan, különben a krém leéghet az aljára. A kanálpróba segít eldönteni, mikor van kész: ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat, így a fagylalt simább lesz. A hűtési idő elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd a krémet egy tálban, és 30 percenként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez több időt vesz igénybe, de működik.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra vágott fehércsokoládét, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A csokoládét érdemes előhűteni, hogy ne olvadjon meg azonnal a fagylaltban.

    7

    Rétegezd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, közben csorgasd bele a málnapürét és az étcsokoládédarabokat, hogy márványos hatást kapjon.

    A málnapürét és a csokoládét is hűtsd le előtte, hogy a márványos hatás szebb legyen. A légmentesen zárható edény megakadályozza a fagylalt jegesedését.

    8

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    Hagyd a fagylaltot a fagyasztó leghidegebb részén, hogy gyorsabban megfagyjon.