Basundi vegán változatban, kókusztejjel, mandulával és pistáciával díszítve

Basundi vegán változatban

A Basundi egy hagyományos indiai desszert, amelyet eredetileg tejjel készítenek, de ez a vegán változat a kókusztejet használja, hogy a tejmentes diétákba is beilleszthető legyen. Az étel gazdag, fűszeres, és általában az ünnepi alkalmakkor készítik. Az ínycsiklandó kókusztejes alap, a mandula, a pistácia és a rózsavíz aromája tökéletes összhangban van egymással, és igazi különlegességet ad a Basundi vegán változata. Ez a desszert tökéletes választás egy nyári étkezéshez, vagy egy finom, édes zárásához bármilyen étkezésnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 ml Kókusztej
100 g Mandula
4 ek. Cukor
1 csipet Sáfrány
1 tk. Őrölt kardamom
50 g Pistácia
1 ek. Rózsavíz
1 tk. Friss rózsa szirmok (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet öntsd egy nagyobb serpenyőbe, és kezd el közepes lángon melegíteni, hogy lassan forrni kezdjen.

    A kókusztej gyorsan leéghet, ezért folyamatosan kevergetve főzd.

    2

    Adjuk hozzá a cukrot, sáfrányt és őrölt kardamomot a kókusztejhez, és keverjük jól össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A sáfrány és kardamom fűszeres aromát ad a Basundihoz, és a sáfrány szép színt is ad neki.

    3

    A mandulát és a pistáciát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejhez. Főzzük közepes lángon, amíg a keverék sűrűsödni kezd, körülbelül 20-25 percig.

    A durvára vágott diófélék nemcsak ízt adnak, hanem kellemes textúrát is biztosítanak a Basundi számára.

    4

    Amikor a Basundi eléri a kívánt sűrűséget, adj hozzá egy kis rózsavizet, és keverd el alaposan. Ízlés szerint a rózsa szirmokat is adhatunk hozzá.

    A rózsavíz friss, virágos ízt ad az ételnek, de ha nem kedveled, nyugodtan kihagyhatod.

    5

    Tálald frissen, melegen vagy hidegen, és díszítsd egy kevés apróra vágott pistáciával.

    A Basundi hűtve is nagyon finom, így akár előre is elkészítheted.