A kókusztejet öntsd egy nagyobb serpenyőbe, és kezd el közepes lángon melegíteni, hogy lassan forrni kezdjen.
A kókusztej gyorsan leéghet, ezért folyamatosan kevergetve főzd.
Adjuk hozzá a cukrot, sáfrányt és őrölt kardamomot a kókusztejhez, és keverjük jól össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A sáfrány és kardamom fűszeres aromát ad a Basundihoz, és a sáfrány szép színt is ad neki.
A mandulát és a pistáciát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejhez. Főzzük közepes lángon, amíg a keverék sűrűsödni kezd, körülbelül 20-25 percig.
A durvára vágott diófélék nemcsak ízt adnak, hanem kellemes textúrát is biztosítanak a Basundi számára.
Amikor a Basundi eléri a kívánt sűrűséget, adj hozzá egy kis rózsavizet, és keverd el alaposan. Ízlés szerint a rózsa szirmokat is adhatunk hozzá.
A rózsavíz friss, virágos ízt ad az ételnek, de ha nem kedveled, nyugodtan kihagyhatod.
Tálald frissen, melegen vagy hidegen, és díszítsd egy kevés apróra vágott pistáciával.
A Basundi hűtve is nagyon finom, így akár előre is elkészítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.