BBQ ananászos csípős pác tálalva

BBQ ananászos csípős pác

Ez a BBQ ananászos csípős pác az édes és füstös ízek tökéletes kombinációja, amely egzotikus hangulatot kölcsönöz a grillezett ételeknek. Az ananász és a chili különleges párosítása egyaránt frissességet és intenzív ízt ad a pácnak, míg a szójaszósz és a füstölt paprika mélyebb, umami ízt biztosít. Eredetileg a trópusi konyhákban volt népszerű az ananászos marinád, ahol a gyümölcs savtartalma segít a húsok puhításában, miközben természetes édességet is hozzáad. Az amerikai BBQ szósz füstös jegyeivel kiegészítve egy igazán különleges pác született. Kiválóan használható csirkéhez, sertéshez és akár grillezett zöldségekhez is. Ha szereted a csípőset, adj hozzá több chili pelyhet vagy egy kevés jalapeñót a még tüzesebb ízért!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Ananászlé
120 ml BBQ szósz
50 ml Szójaszósz
30 g Méz
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
1 tk. Chilipehely
30 ml Olívaolaj
20 ml Lime leve
1 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát és a gyömbért. Minél finomabbra reszeled, annál jobban kiadja az ízét a pácban.

    A gyömbért könnyebb reszelni, ha előtte egy kicsit lefagyasztod.

    2

    Egy közepes méretű tálban keverd össze az ananászlevet, a BBQ szószt, a szójaszószt és a mézet. Kevergesd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    Ha a méz nehezen oldódik, melegítsd meg egy kicsit a tálat a mikróban vagy vízfürdőben.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát és az olívaolajat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állíthatod, attól függően, mennyire szereted a csípőset.

    4

    Öntsd hozzá a lime levét, és keverd össze újra. Ez frissességet és enyhe savasságot ad a pácnak, ami segít a húsok porhanyóssá tételében.

    Használj friss lime-ot a legjobb íz érdekében. Ha nincs lime, citromlével is helyettesítheted.

    5

    A pácolni kívánt húsokat vagy zöldségeket helyezd egy zárható tasakba vagy tálba, majd öntsd rá a pácot. Győződj meg róla, hogy mindenhol bevonja az alapanyagot.

    A tasakban könnyebb a húst forgatni, hogy mindenhol érje a pác.

    6

    Fedd le a tálat, vagy zárd le a tasakot, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod pácolódni.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz.

    7

    Használat előtt vedd ki a pácolt alapanyagot a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy egyenletesen süljön majd a grillezés során.

    A hideg hús lassabban sül, és a közepe nyers maradhat.