A báránytarját töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot, köményt és az aprított rozmaringot egy tálban.
A kömény különleges ízt ad a bárányhúsnak.
Dörzsöld be a húst a száraz pác keverékkel, és hagyd pihenni legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pácolási idő növelésével intenzívebb ízeket érhetsz el.
Melegítsd elő a grillt vagy füstölőt 120°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az autentikus BBQ íz érdekében.
A füstölőfa kiválasztásánál figyelj a bárányhúshoz illő ízekre (pl. almafa, cseresznyefa).
Helyezd a báránytarjákat a grillrácsra, és füstöld vagy süsd lassan 2-3 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.
A lassú sütés biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos maradjon.
Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele a báránytarját, hogy extra ízt és fényes bevonatot kapjon.
Az almaecet savassága segít a hús puhításában.
Miután elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A pihentetés alatt takard le alufóliával.
Szeleteld fel, és tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült krumplival.
A báránytarja remekül illik a mediterrán ízekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.