BBQ báránytarja tálalva

BBQ Báránytarja

A BBQ báránytarja egy különleges fogás, amely ötvözi a hagyományos amerikai BBQ technikákat a bárány karakteres ízével. A lassú sütés és a füstölés segít megőrizni a hús szaftosságát, miközben a fűszeres BBQ máz mély ízeket ad neki. A bárány évezredek óta az egyik legkedveltebb húsféle a mediterrán és közel-keleti konyhákban, de az amerikai BBQ kultúrában is egyre népszerűbbé válik. A rozmaring, a füstölt paprika és a barna cukor egyedi egyensúlyt teremt, amely tökéletesen illeszkedik a bárány természetes gazdag ízéhez. Ez az étel ideális választás egy különleges grillezéshez, ünnepi vacsorákhoz vagy akár egy hétvégi BBQ partyra is. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald frissen sült zöldségekkel és egy pohár vörösborral!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1500 g Báránytarja
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Rozmaring (friss, aprított)
2 ek. Worcestershire szósz
250 ml BBQ szósz
1 ek. Almaecet
2 ek. Olívaolaj
500 g Faszén vagy füstölőfa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A báránytarját töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot, köményt és az aprított rozmaringot egy tálban.

    A kömény különleges ízt ad a bárányhúsnak.

    2

    Dörzsöld be a húst a száraz pác keverékkel, és hagyd pihenni legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pácolási idő növelésével intenzívebb ízeket érhetsz el.

    3

    Melegítsd elő a grillt vagy füstölőt 120°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az autentikus BBQ íz érdekében.

    A füstölőfa kiválasztásánál figyelj a bárányhúshoz illő ízekre (pl. almafa, cseresznyefa).

    4

    Helyezd a báránytarjákat a grillrácsra, és füstöld vagy süsd lassan 2-3 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.

    A lassú sütés biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos maradjon.

    5

    Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele a báránytarját, hogy extra ízt és fényes bevonatot kapjon.

    Az almaecet savassága segít a hús puhításában.

    6

    Miután elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetés alatt takard le alufóliával.

    7

    Szeleteld fel, és tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült krumplival.

    A báránytarja remekül illik a mediterrán ízekhez.