BBQ grillezett édesburgonyás pirított falatok tálalva

BBQ grillezett édesburgonyás pirított falatok

Az édesburgonya az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, mivel természetes édessége tökéletesen harmonizál a füstös és fűszeres ízekkel. A mézes-chilis bevonat és a BBQ szósz karamellizálódása még különlegesebbé teszi ezt a fogást. Ez a recept ideális köretként, de akár önállóan is megállja a helyét egy könnyű vegetáriánus ételként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Édesburgonya
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 ek. Méz
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Chili pehely
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk egyenletes méretű, kb. 2 cm-es kockákra.

    A kockák mérete azért fontos, hogy egyenletesen süljenek meg. Ha túl nagyok, belül nyersek maradhatnak.

    2

    Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a chili pelyhet, a sót és a borsot.

    A füstölt paprika helyett használhatsz sima pirospaprikát is, de a füstölt íz adja a különlegességét.

    3

    Forgassuk bele az édesburgonya kockákat a fűszeres keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Használj egy nagy tálat, hogy kényelmesen tudj dolgozni, és minden kocka be legyen vonva a fűszerekkel.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd helyezzük az édesburgonya kockákat egy grillrácsra vagy grillserpenyőbe.

    Ha nincs grillserpenyőd, használhatsz alufóliát is, amit kilyuggatsz, hogy a füst átjárja a burgonyát.

    5

    Grillezzük az édesburgonya falatokat kb. 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szépen megpirul és belül megpuhul.

    A forgatással elkerülheted, hogy egyoldalúan égjenek meg. A puhaságot villával ellenőrizheted.

    6

    A grillezés utolsó néhány percében kenjük meg BBQ szósszal, majd hagyjuk karamellizálódni.

    A BBQ szószt vékonyan kend rá, nehogy megégjen. Figyelj, hogy ne legyen túl édes a szósz, mert az könnyebben karamellizálódik és ég meg.

    7

    Vegyük le a grillről, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és forrón tálaljuk köretként vagy önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz koriandert is, vagy akár egy kevés aprított újhagymát.