BBQ kávés-csilis pác keverék egy tálban

BBQ kávés-csilis pác

A BBQ kávés-csilis pác a texasi barbecue egyik izgalmas változata, ahol a kávé mély, földes íze tökéletesen kiegyensúlyozza a csípős chili és a füstölt paprika karakterét. A kávé nemcsak extra aromát ad, hanem segíti a hús kérgesedését sütés közben, míg a barnacukor karamellizálódik a felületen. Ezt a pácot gyakran marhahúshoz, például marhaszegyhez vagy steakhez használják, de tökéletes sertéshús vagy akár grillezett zöldségek ízesítésére is. A hosszabb érlelési idő alatt az ízek mélyen behatolnak a húsba, így minden falat igazi BBQ-élményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Durva szemcsés só
80 g Barnacukor
20 g Őrölt kávé
10 g Fokhagymapor
10 g Hagymapor
15 g Füstölt paprika
10 g Fekete bors
5 g Cayenne bors
5 g Őrölt római kömény
5 g Szárított oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba mérd ki az összes hozzávalót, ügyelve arra, hogy az arányok pontosak legyenek. A kávé különleges füstös-karamellizált ízt ad a húsnak.

    Azonnali kávét használj a legkönnyebb oldódás érdekében. Ha őrölt kávét használsz, finomra őröld, hogy ne legyen szemcsés a pác.

    2

    Keverd össze alaposan a fűszerkeveréket egy kanállal vagy kézzel, hogy az összes összetevő egyenletesen eloszoljon.

    A kézzel való összekeverés segít, hogy a fűszerek jobban kiadják az aromájukat.

    3

    Ha azonnal használod, dörzsöld be vele a hús felületét, ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja.

    A pácot alaposan masszírozd a húsba, hogy a fűszerek mélyebben behatoljanak.

    4

    Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy edénybe, majd hagyd a hűtőben pihenni legalább 8-12 órán keresztül. Ez idő alatt az ízek mélyen beivódnak a húsba.

    Minél tovább pácolod a húst, annál intenzívebb lesz az íze. Ha időd engedi, hagyd 24 órán át pácolódni.

    5

    Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.

    A hideg hús nehezebben sül át egyenletesen, ezért fontos a pihentetés szobahőmérsékleten.

    6

    Ha még intenzívebb füstös ízt szeretnél, adj a grillezés során füstölőfát (például dió vagy tölgy) a faszénhez.

    A füstölőfa fajtája befolyásolja a hús ízét. A diófa enyhe, édes füstöt ad, míg a tölgy erőteljesebb, markánsabb ízt kölcsönöz.