BBQ tarja tálalva friss körettel

BBQ tarja

A BBQ tarja az egyik legnépszerűbb grillezett húsétel, amelyet világszerte kedvelnek. A sertéstarja puha, szaftos húsrésze tökéletesen alkalmas lassú sütésre vagy grillezésre, mivel a benne található zsiradék a sütés során szépen megolvad, és különleges ízt ad a húsnak. A barbecue szósz és a fűszerek tökéletes kombinációja teszi ellenállhatatlanná ezt az ételt. A BBQ tarja sütésének titka a lassú pácolás és a közepes hőfokon történő grillezés, amely biztosítja a hús omlós állagát és füstös ízét. Egy frissen grillezett tarja egy nyári grillparti fénypontja lehet, különösen, ha sült burgonyával és friss salátával tálaljuk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertéstarja
200 ml Barbecue szósz
50 ml Méz
30 ml Szójaszósz
30 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma (zúzva)
2 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Feketebors
30 ml Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a barbecue szószt, mézet, szójaszószt, olívaolajat, mustárt, fokhagymát, füstölt paprikát, sót és borsot.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Ha édesebben szereted, adj hozzá több mézet, ha pikánsabban, több füstölt paprikát.

    2

    Kend be alaposan a sertéstarját a páccal, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje a hús felületét.

    A legjobb, ha a pácot kézzel dörzsölöd a húsba, így biztosan mindenhol befeded és jobban beszívja az ízeket.

    3

    Fedd le a tálat, és hagyd a húst a hűtőben legalább 4 órán át pácolódni, de ha lehet, egy egész éjszakán át.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz. Ha időd engedi, hagyd 24 órán át a hűtőben.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és kend meg a rácsot egy kevés olajjal.

    Az olajozás megakadályozza, hogy a hús leragadjon a grillrácsra. Használj hőálló olajat, például napraforgó- vagy repceolajat.

    5

    Helyezd a tarját a grillre, és süsd oldalanként 6-8 percig, amíg a külső része enyhén karamellizálódik.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a grill hőfokától. Fontos, hogy ne süsd túl a húst, mert akkor kiszárad.

    6

    A sütés utolsó perceiben kend meg a húst extra barbecue szósszal a még gazdagabb íz érdekében.

    A barbecue szósz cukortartalma miatt könnyen megéghet, ezért csak a sütés vége felé kend rá a húsra.

    7

    Ha a hús elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak benne.

    A pihentetés alatt a hús rostjai ellazulnak, így a szaftok nem folynak ki szeleteléskor, és a hús omlósabb marad.

    8

    Szeleteld fel vékony csíkokra, majd tálald sült krumplival, friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.

    A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, így könnyebb lesz megrágni.