Egy tálban keverd össze a darált marhahúst a finomra vágott kínai kellel, újhagymával, gyömbérrel és fokhagymával. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze. TIPP: A marhahús karakteresebb íze miatt nem szükséges külön sózni.
A kínai kel helyett használhatsz apróra vágott fehér káposztát is.
Tölts meg minden gyoza tésztalapot kb. egy teáskanálnyi töltelékkel, vizezd be a széleit, hajtsd félbe, és csípd össze a szélét, hogy jól záródjon. TIPP: Használhatsz formázó eszközt is a gyorsabb és egyenletesebb munkához.
A tészta széleit alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.
Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj több olajat, hogy a gyozák ne ragadjanak le.
Öntsd hozzá a vizet, azonnal fedd le a serpenyőt, és párold 5-6 percig. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd további 1 percig, hogy ropogós legyen az aljuk.
A párolás során a víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák mennyiségétől. Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset.
Tálald szójaszószos mártogatóval, aprított újhagymával megszórva. Ízlés szerint csípőset vagy ecetes mártást is kínálhatsz hozzá.
A mártogatóba tehetsz egy kis reszelt gyömbért vagy fokhagymát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.