Beef Gyoza tálalva szójaszószos mártogatóval

Beef Gyoza – karakteresebb ízvilág

A Beef Gyoza a hagyományos japán gyoza egy intenzívebb, karakteresebb ízű változata, amely a darált marhahús gazdag aromájával hódít. A gyoza eredetileg Kínából érkezett Japánba, de a helyi konyha hamar sajátossá tette, például vékonyabb tésztával és párolás-pirítás technikájával. A marhahús töltelék gazdagabb, mélyebb ízvilágot ad a batyunak, amit fokhagyma és gyömbér frissessége egyensúlyoz. Ahogy a batyuk sülnek a serpenyőben, a gőzben párolódnak, majd ropogósra pirulnak – ez a textúrakontraszt a gyoza egyik legnagyobb vonzereje. Ez a változat különösen ajánlott azoknak, akik szeretik az erőteljesebb húsos ételeket, de nem akarnak lemondani az ázsiai konyha frissességéről és könnyedségéről. Egy csipet chilit vagy fokhagymás mártogatót is kínálhatunk mellé, ha még intenzívebb élményre vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
250 g Darált marhahús
100 g Kínai kel (finomra vágva)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (frissen reszelt)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a darált marhahúst a finomra vágott kínai kellel, újhagymával, gyömbérrel és fokhagymával. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze. TIPP: A marhahús karakteresebb íze miatt nem szükséges külön sózni.

    A kínai kel helyett használhatsz apróra vágott fehér káposztát is.

    2

    Tölts meg minden gyoza tésztalapot kb. egy teáskanálnyi töltelékkel, vizezd be a széleit, hajtsd félbe, és csípd össze a szélét, hogy jól záródjon. TIPP: Használhatsz formázó eszközt is a gyorsabb és egyenletesebb munkához.

    A tészta széleit alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    3

    Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.

    Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj több olajat, hogy a gyozák ne ragadjanak le.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, azonnal fedd le a serpenyőt, és párold 5-6 percig. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd további 1 percig, hogy ropogós legyen az aljuk.

    A párolás során a víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák mennyiségétől. Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset.

    5

    Tálald szójaszószos mártogatóval, aprított újhagymával megszórva. Ízlés szerint csípőset vagy ecetes mártást is kínálhatsz hozzá.

    A mártogatóba tehetsz egy kis reszelt gyömbért vagy fokhagymát is.