A rizst és a lencsét öblítsd le, majd tedd őket egy lábasba. Öntsd hozzá a húsleves alaplevet és forrald fel.
A rizst és a lencsét egyformán öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat, és a főzés egyenletesebb legyen.
Főzd a rizst és lencsét 20-25 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a folyadék nagy része felszívódik.
A főzés végén érdemes kevergetni a keveréket, hogy ne ragadjon le.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű lesz. Amikor aranybarna, akkor érdemes befejezni.
Add hozzá a curry leveleket és a zöld chilit, és pirítsd még egy percig.
A curry levelek frissessége és aromája különleges ízt ad az ételnek, ne hagyd ki!
A pirított hagymás fűszerkeveréket add hozzá a rizses lencséhez, és jól keverd össze.
A fűszerkeverékekbe kevert rizsnek egyenletesen kell eloszlani, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
Készíts kemény tojásokat: forrald fel őket, majd tedd félre, hogy lehűljenek. Végül hámozd meg őket és szeleteld fel.
A tojásoknak ne legyenek túl lágyak a sárgájuk, hogy a szeletelés könnyebb legyen.
Tálald a bhuna khichurit a szeletelt tojással a tetején. Szórj rá egy kevés borsot és sót ízlés szerint.
A frissen őrölt bors gazdagítja az étel ízét, de a só mennyiségét mindig ízlés szerint állítsd be.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.