Bibimbap tálalva tükörtojással és zöldségekkel

Bibimbap

A bibimbap Korea egyik legismertebb étele, amely színes és tápláló összetevőinek köszönhetően világszerte népszerűvé vált. A szó jelentése \'kevert rizs\', ami tökéletesen tükrözi az étel lényegét: az ízes zöldségek, a sült hús és a csípős gochujang szósz együtt alkotnak egy harmonikus és laktató fogást. A bibimbap eredetileg a koreai királyi konyhából származik, de ma már az egyik leggyakoribb street food fogás is. A tökéletes bibimbap titka az összetevők külön-külön való elkészítésében és a végső összekeverésben rejlik. Próbáld ki ezt az autentikus receptet, és élvezd Korea ízeit saját otthonodban!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Főtt rizs
200 g Marhahús (bélszín vagy lapos hátszín)
100 g Spenót
1 db Répa
1 db Cukkini
100 g Shiitake gomba
100 g Szójacsíra
2 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Gochujang (koreai csípős paprikakrém)
1 ek. Pirított szezámmag
2 szál Újhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst és tartsd melegen, amíg az összes többi hozzávaló elkészül.

    A bibimbaphoz ideális a rövid szemű, ragacsos rizs.

    2

    Vágd a marhahúst vékony csíkokra, majd keverd össze 1 evőkanál szójaszósszal, 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél evőkanál szezámolajjal. Hagyd pácolódni 15 percig.

    A pácolás előtt érdemes a húst egy kicsit megütögetni, hogy puhább legyen.

    3

    A zöldségeket készítsd elő: a spenótot blansírozd forró vízben 30 másodpercig, majd szűrd le és keverd össze egy kevés sóval és szezámolajjal.

    A blansírozás segít megőrizni a spenót színét és roppanósságát.

    4

    A répát és a cukkinit vágd vékony csíkokra, a shiitake gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben kevés szezámolajon pirítsd meg őket külön-külön, sózd és borsozd ízlés szerint.

    A zöldségeket ne süsd túl, maradjanak roppanósak.

    5

    A szójacsírát forrázd le forró vízben 1 percig, majd szűrd le és keverd össze egy csipet sóval és kevés szezámolajjal.

    A szójacsírát is csak forrázd le, ne főzd meg, hogy roppanós maradjon.

    6

    Hevíts egy serpenyőt és pirítsd meg a pácolt marhahúst 3-4 perc alatt, amíg teljesen átsül.

    A húst magas hőfokon pirítsd, hogy gyorsan átsüljön és ne száradjon ki.

    7

    Süss tükörtojást a serpenyőben, a sárgájának maradjon kissé lágy.

    A lágy tojássárgája adja a bibimbap krémességét.

    8

    Egy mély tálban rendezd el a rizst, majd halmozd rá az elkészített zöldségeket, a sült marhahúst és a tükörtojást.

    Az elrendezésnél figyelj a színekre, hogy esztétikus legyen.

    9

    Szórd meg pirított szezámmaggal és újhagymával, majd tálald gochujanggal, amelyet ízlés szerint keverj el az ételben.

    A gochujang egy koreai csilipaszta, ami nagyon csípős. Ha nem szereted a csípőset, használj kevesebbet.