Biryani kecskehússal, indiai stílusú fűszeres rizses étel

Biryani Kecskehússal

A biryani kecskehússal az indiai konyha egyik legismertebb és legízletesebb fogása, amelyet különleges alkalmakra és ünnepekre szoktak készíteni. A gazdagon fűszerezett rizs és az omlós kecskehús tökéletes harmóniája teszi ezt az ételt igazán felejthetetlenné.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Basmati rizs
800 g Kecskehús (kockára vágva)
2 db Hagyma (szeletelve)
4 gerezd Fokhagyma (zúzva)
1 ek. Gyömbér (reszelve)
2 db Paradicsom (aprítva)
200 ml Natúr joghurt
2 ek. Biryani fűszerkeverék
10 g Friss koriander (aprítva)
10 g Friss menta (aprítva)
0.5 tk. Sáfrány (kevés vízben áztatva)
3 ek. Kókuszolaj
1.5 tk.
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet, és főzd meg a basmati rizst félkész állapotig. Szűrd le, és tedd félre.

    A rizst ne főzd túl, mert a sütés során még puhulni fog. Fontos, hogy pergős maradjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a szeletelt hagymát aranybarnára.

    A hagymát alacsony lángon, türelmesen pirítsd, hogy karamellizálódjon és édes ízt adjon az ételnek. Vigyázz, ne égjen meg!

    3

    Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, biryani fűszerkeveréket, majd pirítsd 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy az illóolajok felszabaduljanak, de ne égjenek meg, mert keserű ízt kapnak.

    4

    Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd, amíg kicsit megpirul. Ezután keverd bele a joghurtot és az aprított paradicsomot. Főzd lassú tűzön 30 percig, amíg a hús omlós lesz.

    A kecskehúst előzőleg pácolhatod joghurtban és fűszerekben, hogy még omlósabb legyen. A főzési idő függ a hús minőségétől, ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e.

    5

    Egy nagy tepsiben rétegezd a félkész rizst és a fűszeres kecskehúst. Az utolsó réteg rizs legyen. Szórd meg aprított korianderrel, mentával, és locsold meg a sáfrányos vízzel.

    A rétegezés során ügyelj arra, hogy a hús egyenletesen oszlik el a rizs között. A sáfrányos víz adja a biryani jellegzetes színét és ízét.

    6

    Fedd le szorosan, és süsd 180°C-on 20 percig. Tálalás előtt óvatosan keverd össze a rétegeket.

    A lefedés biztosítja, hogy a rizs megpárolódjon és az ízek összeérjenek. Tálaláskor óvatosan forgasd össze a rétegeket, hogy a rizs ne törjön össze.