A black puddingot vágd szeletekre, és egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha nem szeretnéd, hogy a black pudding túl zsíros legyen, használd alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen meg, de szépen megpiruljon.
A kagylókat alaposan tisztítsd meg, és a fokhagymát vágd fel apróra. Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg 1-2 percig.
A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserű ízt adhat. Elég, ha enyhén illatozik.
Add hozzá a kagylókat a fokhagymás olajhoz, majd öntsd rá a fehérbort. Fedd le, és hagyd párolódni 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.
Ne hagyd túl sokáig a kagylókat, mert könnyen túl főhetnek és elveszíthetik a textúrájukat.
Miután a kagylók kinyíltak, vedd le őket a tűzről. Tálald a black puddingot a kagylókkal együtt, és locsold meg friss citromlével.
A friss citromlé frissességet ad, és kiemeli a kagyló és a black pudding gazdag ízét.
Szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt borssal, majd tálald azonnal.
A petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem friss, zöld ízt is, ami remekül illik a gazdag ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.