Black pudding kagylóval, fehérboros szósszal és friss petrezselyemmel tálalva

Black pudding kagylóval tálalva

A black pudding hagyományosan egy brit étel, amelyet vérrel és gabonafélékkel készítenek. A hagyományos változat a füstölt húsokkal tálalva rendkívül ízletes, de a kagylóval tálalva különleges és elegáns ételt eredményez. A fehérbor és a fokhagyma fokozza a tengeri ízeket, miközben a black pudding gazdag, füstölt íze az ételt különlegessé teszi. Ez a fogás ideális választás egy ünnepi étkezéshez vagy különleges alkalmakhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Black pudding
300 g Kagyló (pl. vongole vagy fésűkagyló)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Fehérbor
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.25 tk. Friss bors
1 db Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A black puddingot vágd szeletekre, és egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha nem szeretnéd, hogy a black pudding túl zsíros legyen, használd alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen meg, de szépen megpiruljon.

    2

    A kagylókat alaposan tisztítsd meg, és a fokhagymát vágd fel apróra. Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg 1-2 percig.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserű ízt adhat. Elég, ha enyhén illatozik.

    3

    Add hozzá a kagylókat a fokhagymás olajhoz, majd öntsd rá a fehérbort. Fedd le, és hagyd párolódni 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.

    Ne hagyd túl sokáig a kagylókat, mert könnyen túl főhetnek és elveszíthetik a textúrájukat.

    4

    Miután a kagylók kinyíltak, vedd le őket a tűzről. Tálald a black puddingot a kagylókkal együtt, és locsold meg friss citromlével.

    A friss citromlé frissességet ad, és kiemeli a kagyló és a black pudding gazdag ízét.

    5

    Szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt borssal, majd tálald azonnal.

    A petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem friss, zöld ízt is, ami remekül illik a gazdag ételhez.