Black pudding kagyl贸val, feh茅rboros sz贸sszal 茅s friss petrezselyemmel t谩lalva

Black pudding kagyl贸val t谩lalva

A black pudding hagyom谩nyosan egy brit 茅tel, amelyet v茅rrel 茅s gabonaf茅l茅kkel k茅sz铆tenek. A hagyom谩nyos v谩ltozat a f眉st枚lt h煤sokkal t谩lalva rendk铆v眉l 铆zletes, de a kagyl贸val t谩lalva k眉l枚nleges 茅s eleg谩ns 茅telt eredm茅nyez. A feh茅rbor 茅s a fokhagyma fokozza a tengeri 铆zeket, mik枚zben a black pudding gazdag, f眉st枚lt 铆ze az 茅telt k眉l枚nlegess茅 teszi. Ez a fog谩s ide谩lis v谩laszt谩s egy 眉nnepi 茅tkez茅shez vagy k眉l枚nleges alkalmakhoz.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 2
200 g Black pudding
300 g Kagyl贸 (pl. vongole vagy f茅s疟kagyl贸)
2 ek. Ol铆vaolaj
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Feh茅rbor
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk. S贸
0.25 tk. Friss bors
1 db Friss citroml茅

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A black puddingot v谩gd szeletekre, 茅s egy serpeny艖ben, k枚zepes l谩ngon, s眉sd meg mindk茅t oldal谩t 3-4 percig, am铆g sz茅p aranybarna nem lesz.

    Ha nem szeretn茅d, hogy a black pudding t煤l zs铆ros legyen, haszn谩ld alacsonyabb h艖fokon, hogy ne 茅gjen meg, de sz茅pen megpiruljon.

    2

    A kagyl贸kat alaposan tiszt铆tsd meg, 茅s a fokhagym谩t v谩gd fel apr贸ra. Egy serpeny艖ben meleg铆tsd az ol铆vaolajat, majd add hozz谩 a fokhagym谩t, 茅s pir铆tsd meg 1-2 percig.

    A fokhagyma ne piruljon meg t煤ls谩gosan, mert keser疟 铆zt adhat. El茅g, ha enyh茅n illatozik.

    3

    Add hozz谩 a kagyl贸kat a fokhagym谩s olajhoz, majd 枚ntsd r谩 a feh茅rbort. Fedd le, 茅s hagyd p谩rol贸dni 5-7 percig, am铆g a kagyl贸k kiny铆lnak.

    Ne hagyd t煤l sok谩ig a kagyl贸kat, mert k枚nnyen t煤l f艖hetnek 茅s elvesz铆thetik a text煤r谩jukat.

    4

    Miut谩n a kagyl贸k kiny铆ltak, vedd le 艖ket a t疟zr艖l. T谩lald a black puddingot a kagyl贸kkal egy眉tt, 茅s locsold meg friss citroml茅vel.

    A friss citroml茅 frissess茅get ad, 茅s kiemeli a kagyl贸 茅s a black pudding gazdag 铆z茅t.

    5

    Sz贸rd meg friss petrezselyemmel 茅s frissen 艖r枚lt borssal, majd t谩lald azonnal.

    A petrezselyem nemcsak sz茅p sz铆nt ad, hanem friss, z枚ld 铆zt is, ami remek眉l illik a gazdag 茅telhez.