Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
Ha héjában főzöd a burgonyát, kevésbé szívja meg magát vízzel.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
Melegen könnyebb áttörni a burgonyát.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A liszt mennyisége itt is fontos. Ne gyúrd túl a tésztát, mert kemény lesz a gnocchi.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
A tésztát lisztezett felületen dolgozd, hogy ne ragadjon.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. Ne főzd túl, mert széteshet.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A pirítás extra ízt ad a gnocchinak.
Egy kis lábosban keverd össze a fehérbort, a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat, majd közepes lángon kezd el melegíteni.
Használj jó minőségű, száraz fehérbort.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítsd be a habos mártást.
A mártást folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Öntsd a borhabot a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
A borhab gyorsan összeesik, ezért azonnal tálald.
Szórd meg porcukorral és friss citromhéjjal, hogy extra frissességet adj neki.
A citromhéjat csak a gyümölcs sárga részéből reszeld, a fehér része keserű lehet.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra borhabbal a tetején!
A borhab gyorsan összeeshet, ezért közvetlenül tálalás előtt készítsd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.