FĆzd meg a burgonyĂĄt hĂ©jĂĄban sĂłs vĂzben kb. 20 perc alatt, amĂg teljesen meg nem puhul.
Ha hĂ©jĂĄban fĆzöd a burgonyĂĄt, kevĂ©sbĂ© szĂvja meg magĂĄt vĂzzel.
Håmozd meg a burgonyåt, majd még melegen törd åt egy krumplinyomón vagy villåval egy tålban.
Melegen könnyebb åttörni a burgonyåt.
Hagyd a tört burgonyĂĄt kissĂ© kihƱlni, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, a sĂłt Ă©s a lisztet. GyĂșrd össze egy lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ.
A liszt mennyisĂ©ge itt is fontos. Ne gyĂșrd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert kemĂ©ny lesz a gnocchi.
Oszd a tésztåt több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vågd kb. 2 cm-es darabokra.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten dolgozd, hogy ne ragadjon.
Forralj fel egy nagy lĂĄbos vizet, majd adj hozzĂĄ sĂłt. FĆzd a gnocchikat kis adagokban, amĂg fel nem jönnek a vĂz felszĂnĂ©re (kb. 2 perc), majd szƱrd le Ćket.
A gnocchi akkor van kĂ©sz, amikor feljön a vĂz tetejĂ©re. Ne fĆzd tĂșl, mert szĂ©teshet.
Egy serpenyĆben olvaszd meg a vajat, majd pirĂtsd meg benne a kifĆtt gnocchikat, hogy kissĂ© aranybarnĂĄra piruljanak.
A pirĂtĂĄs extra Ăzt ad a gnocchinak.
Egy kis lĂĄbosban keverd össze a fehĂ©rbort, a cukrot, a vanĂliĂĄt Ă©s a reszelt citromhĂ©jat, majd közepes lĂĄngon kezd el melegĂteni.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, szĂĄraz fehĂ©rbort.
Amikor a cukor teljesen feloldĂłdott, öntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten folyamatosan kevergetve sƱrĂtsd be a habos mĂĄrtĂĄst.
A mårtåst folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Ăntsd a borhabot a pirĂtott gnocchikra, majd Ăłvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
A borhab gyorsan összeesik, ezért azonnal tålald.
Szórd meg porcukorral és friss citromhéjjal, hogy extra frissességet adj neki.
A citromhĂ©jat csak a gyĂŒmölcs sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
Tålald azonnal, melegen, egy kevés extra borhabbal a tetején!
A borhab gyorsan összeeshet, ezĂ©rt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt kĂ©szĂtsd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.