A sűrített tejet öntsd egy közepes méretű lábasba, majd add hozzá a kakaóport és a vajat. Alacsony hőfokon keverd össze, hogy a vaj teljesen feloldódjon.
A sűrített tej és a kakaópor az alapja a krémes textúrájú brigadeironak, fontos, hogy alacsony hőmérsékleten dolgozz, így elkerülheted, hogy leégjen.
Folyamatos keverés mellett, főzd 10-15 percig, amíg a massza besűrűsödik, és már könnyen elválik a lábas aljától.
A keverés kulcsfontosságú, hogy ne ragadjon le! Ha a massza elég sűrű, és már nem ragad, akkor jó.
Most add hozzá a csokoládé chips-et, és keverd össze, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és egynemű lesz a massza.
A csokoládé chips helyett használhatsz apróra vágott csokoládét is, de a csipszek könnyebben felolvadnak és simább textúrát adnak.
Miután a massza elkészült, hagyd hűlni kb. 10-15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
Ha túl forró a massza, nehezebb lesz a golyókat formálni, így pihentesd a megfelelő állag eléréséhez.
Ezután formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket csokoládé bevonóban vagy kakaóporban.
Ha a kezed ragad, egy kis vajjal könnyen megakadályozhatod, hogy a massza ráragadjon.
Helyezd a kész brigadeirokat egy tálcára, és hagyd őket teljesen kihűlni, mielőtt tálalod.
A hűtés segít, hogy a golyók megkeményedjenek és jobban megőrizzék formájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.