Brigadeiro tejjel, csokoládé bevonóban hempergetett golyók, friss és csábító megjelenésben

Brigadeiro tejjel

A Brigadeiro egy tradicionális brazil édesség, amely szorosan összefonódott a brazil kultúrával. Az eredeti recept a sűrített tej, kakaópor és vaj keverékéből készül, és az egész család számára tökéletes finomság. A receptet az 1940-es években fedezték fel, és azóta az egyik legismertebb desszert a brazil háztartásokban. A tejjel készült változata még krémesebb és ínycsiklandóbb. Ez az édesség tökéletes választás a születésnapi bulikra, vagy bármilyen ünnepi alkalomra, ahol szeretnél valami igazán édeset és különlegeset.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
1 doboz Sűrített tej
4 ek. Cukrozott kakaópor
2 ek. Vaj
100 g Csokoládé chips
50 g Csoki bevonó vagy kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sűrített tejet öntsd egy közepes méretű lábasba, majd add hozzá a kakaóport és a vajat. Alacsony hőfokon keverd össze, hogy a vaj teljesen feloldódjon.

    A sűrített tej és a kakaópor az alapja a krémes textúrájú brigadeironak, fontos, hogy alacsony hőmérsékleten dolgozz, így elkerülheted, hogy leégjen.

    2

    Folyamatos keverés mellett, főzd 10-15 percig, amíg a massza besűrűsödik, és már könnyen elválik a lábas aljától.

    A keverés kulcsfontosságú, hogy ne ragadjon le! Ha a massza elég sűrű, és már nem ragad, akkor jó.

    3

    Most add hozzá a csokoládé chips-et, és keverd össze, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és egynemű lesz a massza.

    A csokoládé chips helyett használhatsz apróra vágott csokoládét is, de a csipszek könnyebben felolvadnak és simább textúrát adnak.

    4

    Miután a massza elkészült, hagyd hűlni kb. 10-15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    Ha túl forró a massza, nehezebb lesz a golyókat formálni, így pihentesd a megfelelő állag eléréséhez.

    5

    Ezután formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket csokoládé bevonóban vagy kakaóporban.

    Ha a kezed ragad, egy kis vajjal könnyen megakadályozhatod, hogy a massza ráragadjon.

    6

    Helyezd a kész brigadeirokat egy tálcára, és hagyd őket teljesen kihűlni, mielőtt tálalod.

    A hűtés segít, hogy a golyók megkeményedjenek és jobban megőrizzék formájukat.