Cacciatore csípős paprikával, frissen tálalva

Cacciatore Csípős Paprikával

A Cacciatore egy tradicionális olasz étel, amelyet különböző változatokban készítenek, de mindig a csirke a fő alapanyag. A csípős paprika hozzáadása a modern változatokban egy extra ízt és egy kis csípősséget ad az ételnek. Az étel híres a gazdag, fűszeres ízéről és az egyszerű elkészítéséről. Az eredeti recept Olaszország vidéki területeiről származik, ahol a háziasszonyok gyakran használták a rendelkezésre álló helyi hozzávalókat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (például csirkecomb vagy csirkemell)
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld kaliforniai paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 ág Cilantro (koriander)
1 tk. Kömény
1 db Csípős paprika (friss vagy szárított)
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon kezd el pirítani.

    A csirkehúst minden oldalról pirítsd meg, hogy a fűszerek jobban beleivódjanak.

    2

    A paprikákat és a hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd meg.

    A zöldségek egyenletes vágása segít abban, hogy azok egyformán főjenek.

    3

    A paprikákat, hagymát és fokhagymát add a hús mellé, és párold őket 5-7 percig.

    A paprikák édes íze és a fokhagyma intenzív aromája kiemelik a csirke ízét.

    4

    A szójaszószt, köményt, csípős paprikát, friss borsot és sót add hozzá a serpenyőhöz, majd jól keverd el.

    A csípős paprika mennyiségét a saját ízlésedhez igazíthatod.

    5

    Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a zöldségek és hús jól átjáródjanak, és főzd alacsony lángon 20-25 percig.

    Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús és zöldségek ne égjenek le.

    6

    Tálalás előtt friss citromlével locsold meg, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander frissességet és aromát ad az ételnek, a citromlé pedig kiemeli a fűszerek ízét.

    7

    Tálald melegen, akár rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A friss kenyér tökéletesen illik a fűszeres szószhoz.