Cacciatore klasszikus csirkehĂșssal, paradicsomos szĂłszban tĂĄlalva paprikĂĄval Ă©s olĂ­vabogyĂłval

Cacciatore klasszikus csirkehĂșssal

A cacciatore, vagyis „vadĂĄsz mĂłdra” kĂ©szĂŒlt Ă©tel, az olasz vidĂ©ki konyha egyik klasszikusa, amely eredetileg vadbĂłl kĂ©szĂŒlt, ĂĄm mĂĄra leggyakrabban csirke vagy nyĂșl felhasznĂĄlĂĄsĂĄval kĂ©szĂ­tik. TörtĂ©neti hĂĄttĂ©r: az Ă©tel neve is utal a vadĂĄszokra, akik egyszerƱ, de laktatĂł, tƱzhelyen fƑzhetƑ fogĂĄsokat kĂ©szĂ­tettek maguknak a zsĂĄkmĂĄnybĂłl. A paradicsom, paprika, bor Ă©s olĂ­vabogyĂł kombinĂĄciĂłja Észak- Ă©s KözĂ©p-OlaszorszĂĄgban vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©. Technikai tanĂĄcs: mindig pirĂ­tsd elƑ a csirkecombot, mert Ă­gy keletkezik az alapja annak a gazdag pörzsanyagnak, amitƑl mĂ©ly Ă­zƱ lesz a szĂłsz. FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny: ez a fogĂĄs ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs vasĂĄrnapi csalĂĄdi ebĂ©dhez vagy vendĂ©gvĂĄrĂł lakomĂĄhoz. TĂĄlalhatĂł puha polentĂĄval, hĂĄzi kenyĂ©rrel vagy durumtĂ©sztĂĄval is, Ă­gy sokfĂ©lekĂ©pp variĂĄlhatĂł Ă©s minden alkalomra megĂĄllja a helyĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
1420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Csirkecomb (alsó-felsƑ egyben)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 db Fokhagyma
⭕ 2 db Kápia paprika
⭕ 400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
⭕ 100 g Fekete olívabogyó
⭕ 100 ml SzĂĄraz fehĂ©rbor
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Feketebors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sĂłzd, borsozd be minden oldalukon. KĂ©szĂ­tsd elƑ a többi hozzĂĄvalĂłt: a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel, a paprikĂĄt szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra.

    A hĂșs szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pirul a legszebben, ezĂ©rt sĂŒtĂ©s elƑtt 20 perccel vedd ki a hƱtƑbƑl.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy lĂĄbasban forrĂłsĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd a csirkecombokat oldalankĂ©nt sĂŒsd aranybarnĂĄra, kb. 5-5 perc alatt. Vedd ki, Ă©s tedd fĂ©lre.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, hogy a hĂșs ne pĂĄrolĂłdjon, hanem tĂ©nylegesen piruljon.

    3

    Ugyanabban a serpenyƑben pĂĄrold meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt 2-3 percig. Add hozzĂĄ a paprikacsĂ­kokat, Ă©s kevergetve pĂĄrold tovĂĄbbi 5 percig.

    A paprika karamellizĂĄlĂĄsa kiemeli az Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©t – ne kapkodd el ezt a lĂ©pĂ©st!

    4

    Öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, forrald fel, Ă©s fƑzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpĂĄrologjon. EzutĂĄn add hozzĂĄ a paradicsomkonzervet Ă©s a rozmaringot.

    Ha nincs friss rozmaring, hasznålhatsz szårítottat is, de csak fele mennyiségben.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, majd fedd le, és pårold alacsony långon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzå az olívabogyókat is.

    A fedƑ alatt pĂĄrolĂĄs segĂ­t, hogy a csirke omlĂłs legyen, de az utolsĂł percekben fedƑ nĂ©lkĂŒl sƱrĂ­tsd a szĂłszt.

    6

    EllenƑrizd a fƱszerezĂ©st, szĂŒksĂ©g szerint sĂłzd vagy borsozd Ășjra. TĂĄlald melegen fƑtt tĂ©sztĂĄval, polentĂĄval vagy friss kenyĂ©rrel.

    A szĂłsz Ă­ze mĂĄsnapra mĂ©g intenzĂ­vebb – kĂ©szĂ­tsd el elƑre, ha vendĂ©geket vĂĄrsz!