Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt.
Fontos, hogy a szĂĄrĂtott Ă©lesztĆ friss legyen, ellenĆrizd a lejĂĄrati dĂĄtumot a csomagolĂĄson a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A meleg tejet öntsd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, az olvasztott vajat Ă©s a vanĂliakivonatot.
A tej legyen meleg, ne forrĂł, hogy ne ölje meg az Ă©lesztĆt.
Keverd össze az összetevĆket, majd dagaszd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂg rugalmas Ă©s homogĂ©n nem lesz.
Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet, de ne tĂșl sokat.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelĂ©shez a sĂŒtĆ egy kicsit bemelegĂtve, majd kikapcsolva ideĂĄlis.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra, majd egy pohĂĄrral vagy fĂĄnkszaggatĂłval szaggass ki köröket.
A leesĆ tĂ©sztadarabokat gyĂșrd össze Ă©s nyĂșjtsd ki Ășjra.
A kiszaggatott fĂĄnkokat helyezd sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tĂĄlcĂĄra, Ă©s takard le egy tiszta konyharuhĂĄval. Hagyd Ćket tovĂĄbbi 30 percig kelni.
A måsodik kelesztés fontos a könnyed ållaghoz.
Egy nagy edĂ©nyben hevĂtsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fĂĄnkot dobj bele tesztelĂ©skĂ©nt: ha azonnal feljön a felszĂnre Ă©s enyhĂ©n pezseg, az olaj kĂ©szen ĂĄll.
A tĂ©szta darabka teszt jĂłl mƱködik hĆmĂ©rĆ helyett.
SĂŒsd a fĂĄnkokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg aranybarna nem lesz. HasznĂĄlj szƱrĆkanalat a kiszedĂ©shez, majd helyezd Ćket papĂrtörlĆre, hogy felszĂvja a felesleges olajat.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot az olajba egyszerre, mert lehƱti.
MiutĂĄn a fĂĄnkok langyosra hƱltek, egy habzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel töltsd meg Ćket kaktuszfĂŒge pĂŒrĂ©vel.
Ha nincs habzsĂĄkod, hasznĂĄlj egy zĂĄrhatĂł zacskĂłt, aminek a sarkĂĄt kivĂĄgod.
A fĂĄnkok tetejĂ©t porcukorral Ă©s egy kevĂ©s fahĂ©jjal hintsd meg az extra ĂzĂ©lmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.
A fahĂ©jjal Ăłvatosan, mert erĆteljes Ăze van.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.