Cactus Pear Doughnut frissen tálalva

Cactus Pear Doughnut

A Cactus Pear Doughnut egy friss és egzotikus desszert, amely a kaktuszfüge édes-savanykás zamatát ötvözi a puha, aranybarna sült tésztával. A kaktuszfüge, vagy más néven prickly pear, egy Latin-Amerikában és a sivatagi régiókban őshonos gyümölcs, amely élénk rózsaszín vagy narancssárga színéről és friss, üdítő ízéről ismert. Ebben a fánkban az édes, puha tészta belsejében egy selymes, kaktuszfügés pürétöltelék rejtőzik, amely minden falatnál egy friss, gyümölcsös ízélményt nyújt. Tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként egy csésze kávé vagy tea mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
50 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Kaktuszfüge püré
1 tk. Citromhéj (reszelve)
100 g Porcukor
0.5 tk. Fahéj
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    Fontos, hogy a szárított élesztő friss legyen, ellenőrizd a lejárati dátumot a csomagoláson a legjobb eredmény eléréséhez.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej legyen meleg, ne forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    Ha a tészta ragad, adj hozzá kevés lisztet, de ne túl sokat.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A keléshez a sütő egy kicsit bemelegítve, majd kikapcsolva ideális.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A leeső tésztadarabokat gyúrd össze és nyújtsd ki újra.

    6

    A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    A második kelesztés fontos a könnyed állaghoz.

    7

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    A tészta darabka teszt jól működik hőmérő helyett.

    8

    Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne tegyél túl sok fánkot az olajba egyszerre, mert lehűti.

    9

    Miután a fánkok langyosra hűltek, egy habzsák segítségével töltsd meg őket kaktuszfüge pürével.

    Ha nincs habzsákod, használj egy zárható zacskót, aminek a sarkát kivágod.

    10

    A fánkok tetejét porcukorral és egy kevés fahéjjal hintsd meg az extra ízélmény érdekében.

    A fahéjjal óvatosan, mert erőteljes íze van.