Cactus Pear Doughnut frissen tĂĄlalva

Cactus Pear Doughnut

A Cactus Pear Doughnut egy friss Ă©s egzotikus desszert, amely a kaktuszfĂŒge Ă©des-savanykĂĄs zamatĂĄt ötvözi a puha, aranybarna sĂŒlt tĂ©sztĂĄval. A kaktuszfĂŒge, vagy mĂĄs nĂ©ven prickly pear, egy Latin-AmerikĂĄban Ă©s a sivatagi rĂ©giĂłkban Ƒshonos gyĂŒmölcs, amely Ă©lĂ©nk rĂłzsaszĂ­n vagy narancssĂĄrga szĂ­nĂ©rƑl Ă©s friss, ĂŒdĂ­tƑ Ă­zĂ©rƑl ismert. Ebben a fĂĄnkban az Ă©des, puha tĂ©szta belsejĂ©ben egy selymes, kaktuszfĂŒgĂ©s pĂŒrĂ©töltelĂ©k rejtƑzik, amely minden falatnĂĄl egy friss, gyĂŒmölcsös Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire, uzsonnĂĄra vagy desszertkĂ©nt egy csĂ©sze kĂĄvĂ© vagy tea mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 300 g Liszt
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 150 ml Meleg tej
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 120 g KaktuszfĂŒge pĂŒrĂ©
⭕ 1 tk. CitromhĂ©j (reszelve)
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j
⭕ 500 ml Olaj (sĂŒtĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt.

    Fontos, hogy a szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ friss legyen, ellenƑrizd a lejĂĄrati dĂĄtumot a csomagolĂĄson a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    2

    A meleg tejet öntsd a szåraz hozzåvalókhoz, majd add hozzå a tojåst, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej legyen meleg, ne forrĂł, hogy ne ölje meg az Ă©lesztƑt.

    3

    Keverd össze az összetevƑket, majd dagaszd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂ­g rugalmas Ă©s homogĂ©n nem lesz.

    Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet, de ne tĂșl sokat.

    4

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A kelĂ©shez a sĂŒtƑ egy kicsit bemelegĂ­tve, majd kikapcsolva ideĂĄlis.

    5

    Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra, majd egy pohĂĄrral vagy fĂĄnkszaggatĂłval szaggass ki köröket.

    A leesƑ tĂ©sztadarabokat gyĂșrd össze Ă©s nyĂșjtsd ki Ășjra.

    6

    A kiszaggatott fĂĄnkokat helyezd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tĂĄlcĂĄra, Ă©s takard le egy tiszta konyharuhĂĄval. Hagyd Ƒket tovĂĄbbi 30 percig kelni.

    A måsodik kelesztés fontos a könnyed ållaghoz.

    7

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fånkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen åll.

    A tĂ©szta darabka teszt jĂłl mƱködik hƑmĂ©rƑ helyett.

    8

    SĂŒsd a fĂĄnkokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz. HasznĂĄlj szƱrƑkanalat a kiszedĂ©shez, majd helyezd Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy felszĂ­vja a felesleges olajat.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot az olajba egyszerre, mert lehƱti.

    9

    MiutĂĄn a fĂĄnkok langyosra hƱltek, egy habzsĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel töltsd meg Ƒket kaktuszfĂŒge pĂŒrĂ©vel.

    Ha nincs habzsĂĄkod, hasznĂĄlj egy zĂĄrhatĂł zacskĂłt, aminek a sarkĂĄt kivĂĄgod.

    10

    A fånkok tetejét porcukorral és egy kevés fahéjjal hintsd meg az extra ízélmény érdekében.

    A fahĂ©jjal Ăłvatosan, mert erƑteljes Ă­ze van.