Caldo verde kelkáposztával, chorizóval tálalva

Caldo verde kelkáposztával

A Caldo Verde egy klasszikus portugál leves, amely egyszerű összetevőkből készül, de gazdag ízekkel rendelkezik. A hagyományos változatában burgonya, kelkáposzta és chorizo kolbász található, és a leves gyakran egy kiadós étkezés részeként kerül az asztalra. Az étel eredetileg Észak-Portugáliából származik, és mára az egész országban elterjedt. A kelkáposzta gazdag tápanyagokban, és hozzájárul a leves friss, ropogós textúrájához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kelkáposzta
4 db Zöldburgonya
150 g Chorizo kolbász
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 l Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, majd vágd kis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A burgonya minél egyenletesebbre vágása érdekében próbáld egyforma méretűre darabolni őket, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagymák lassú pirítása intenzívebb ízt ad az ételnek, de ne hagyd őket túl sokáig, mert megéghetnek.

    3

    A chorizo kolbászt szeleteld fel, és add a fazékba a hagymához. Pirítsd a kolbászt 2-3 percig, hogy kiengedje a zsiradékot és ízesítse az alapot.

    A chorizo intenzív fűszeres íze miatt a leves teljesen megváltozik, ezért érdemes friss kolbászt választani.

    4

    Add hozzá a burgonyát és a zöldség alaplevet, majd forrald fel. Amikor felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd 10-15 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, nyugodtan adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Amikor a burgonya megpuhult, egy botmixerrel pürésítsd le a leves felét, hogy krémes állagot kapj, miközben maradnak benne kis darabok is.

    A leves pürésítése előtt egy-két darab kolbászt hagyj meg egészben, hogy díszítésként hozzáadhassuk a tálaláskor.

    6

    A kelkáposztát vágd apróra, majd add hozzá a leveshez. Főzd még 5-10 percig, amíg a kelkáposzta megpuhul.

    A kelkáposzta a levesbe adagolva egy gazdag ízt és ropogós textúrát ad, de ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét.

    7

    Tálald a levest forrón, frissen őrölt borssal és a maradék kolbászdarabokkal díszítve.

    A tálalás előtt egy kis extra olívaolajjal is meglocsolhatod, hogy gazdagabb ízt kapj.