Callos sárgarépával, disznóhússal és zöldségekkel tálalva egy tányéron

Callos sárgarépával

A Callos egy hagyományos spanyol étel, melynek gyökerei Madrid és a baszk konyhában találhatóak. A disznóhúsból készült callos a spanyol konyha egyik igazi különlegessége, amelyet hagyományosan ünnepi alkalmakra tálalnak. A receptet többféleképpen variálják, de a sárgarépa és fűszerek mindig fontos elemei maradnak, amelyek gazdagítják az étel ízét. A callos egyszerre tartalmazja a húsos és zöldséges elemeket, miközben a fűszerek mély és komplex ízvilágot adnak neki. Az étel nagyszerű választás családi ebédekhez vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznóhús (láb, nyelv)
2 db Sárgarépa
1 db Fehérhagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Társas fűszerkeverék (pl. oregánó, majoránna)
3 ek. Paradicsom püré
100 ml Fehérbor
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhúst alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A sárgarépát hámozd meg és vágd fel karikákra, a hagymát és fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A hús aprítása előtt érdemes jól leöblíteni, hogy a felesleges szennyeződéseket eltávolítsuk.

    2

    A paprikát vágd fel kis kockákra. Egy nagy lábasban, az olívaolajon kezd el pirítani a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesre nem pirul.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    3

    Amikor a hagyma kész, add hozzá a felkockázott paprikát, a sárgarépát, és keverd jól össze. Főzd közepes lángon 5-7 percig.

    A paprika egy kicsit lágyuljon meg, de ne főzd túl, mert akkor elveszíti az ízét.

    4

    Ezután add hozzá a felkockázott húst és pirítsd meg a zöldségekkel együtt 10 percig, amíg a hús körben szépen megpirul.

    A hús pirításánál ne keverd folyamatosan, hogy kialakuljon egy szép barna kérge.

    5

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, sót, borsot, és a társas fűszerkeveréket. Keverd el jól, majd öntsd hozzá a fehérbort és egy liter vizet.

    A bor hozzáadásával egy finom, gazdag ízt kapunk, ami remekül illik a disznóhúshoz.

    6

    Fedd le az edényt, és hagyd főzni alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús és a zöldségek puhák lesznek.

    Ne emeld le a fedelet túl gyakran, mert a gőz segít a hús puhításában.

    7

    A főzés végén, ha szükséges, ízesítsd még egy kicsit sóval, borssal és friss fűszerekkel.

    Kóstold meg a végén, hogy a fűszerezés megfelelő-e, mert a hosszú főzés alatt az ízek összekapcsolódnak.