Caponata kapribogyóval és vörösbor ecettel, friss bazsalikommal tálalva

Caponata kapribogyóval és vörösbor ecettel

A caponata egy tradicionális olasz étel, amely a szicíliai konyhából származik. Eredetileg padlizsán, zöldségek, kapribogyó és ecet kombinációja, amely egy gazdag, édes-savanyú ízvilágot eredményez. A vörösbor ecet és a kapribogyó egy kis csípősséget és egyedi ízt adnak hozzá. Ez az étel tökéletes köretként, de akár önálló főételként is fogyasztható, különösen vegetáriánusok számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zeller
4 db Paradicsom
2 ek. Kapribogyó
2 ek. Vörösbor ecet
1 tk. Cukor
3 ek. Olívaolaj
1 ág Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd nagyobb kockákra, és egy tálba tedd, majd egy kevés sóval szórd meg, hogy levet eresszen. Hagyd állni 10 percig, majd töröld le a felesleges nedvességet.

    A sózással a padlizsánok nem csak a felesleges víztartalmukat vesztik el, hanem sokkal kevésbé lesznek keserűek is.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a zellert pedig szeleteld fel vékonyra.

    A hagymát és fokhagymát minél apróbbra vágod, annál jobban kioldódnak az ízek a szaftban.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a padlizsánt. Pirítsd aranybarnára, amíg meg nem puhul. Ezután tedd félre.

    Ha szeretnéd, egy kis extra olívaolajjal is meglocsolhatod a padlizsánt, hogy még szaftosabb legyen.

    4

    A serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát, majd add hozzá a felaprított zellert. Pirítsd őket 5 percig, amíg meg nem puhulnak.

    A zeller egyedi íze és a fokhagyma aromája csodás alapot ad a caponatának.

    5

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomokat, a kapribogyót, a cukrot és a vörösbor ecetet. Keverd össze, és hagyd főni 10-15 percig, amíg a paradicsomok fel nem puhultak.

    A paradicsomot hagyhatod héjastól, ha sűrűbb szaftot szeretnél, vagy eltávolíthatod a héját, ha simább textúrát szeretnél.

    6

    Tedd vissza a padlizsánt a serpenyőbe, és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd főzd további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A caponata étel legjobb, ha egy kicsit pihen, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Az ételt akár hidegen is tálalhatod.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal.

    A friss bazsalikom a caponata igazi koronája, mert kiemeli az összes többi összetevő ízét.