A padlizsánt mosd meg, majd vágd fel kis kockákra. Sózd meg, és hagyd pihenni 15 percig, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon.
A padlizsán kiszedése után érdemes lecsepegtetni a feloldódott vizet, így nem lesz keserű.
Vágd fel a hagymát, zellerszárat és a paradicsomot. A paradicsomot forró vízben gyorsan blanszírozd, majd hámozd meg.
A paradicsom könnyen lehúzható, ha forró vízbe teszed pár másodpercre.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a padlizsánt, amíg aranybarna nem lesz. Ezután tedd félre.
A padlizsánt ne tedd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, mert könnyen nedves lesz, ha túl zsúfolt.
A serpenyőben a maradék olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a zellert, majd add hozzá a paradicsomot és a cukrot. Főzd egy-két percig.
Ne hagyd, hogy a paradicsom teljesen szétfőjön, a caponata textúrája akkor lesz ideális, ha a zöldségek kissé darabosak maradnak.
Add hozzá a sült padlizsánt, olívabogyót, fenyőmagot és az ecetet. Keverd össze, és főzd még 10-15 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
A fenyőmagot piríthatod egy kicsit, hogy még jobban kihozd az ízét.
Tálalás előtt hagyd lehűlni, majd friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.
A caponata hidegen a legjobb, így akár előző nap is elkészítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.