Chai lattés cannoli tålalva

Chai lattés cannoli

A cannoli, mint olasz desszert, SzicĂ­liĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a 9. szĂĄzadra nyĂșlik vissza az eredete, amikor az arab hĂłdĂ­tĂłk elhoztĂĄk a cukrĂĄszat mƱvĂ©szetĂ©t a szigetre. Ez az Ă©des, ropogĂłs tĂ©sztahenger hagyomĂĄnyosan ricottĂĄval van töltve, de a modern variĂĄciĂłk sokszĂ­nƱsĂ©ge vĂ©gtelen. A chai lattĂ© fƱszeres vilĂĄgĂĄval valĂł pĂĄrosĂ­tĂĄs egy kreatĂ­v ĂșjragondolĂĄsa a klasszikus receptnek, amely Ășj dimenziĂłkat ad az Ă­zĂ©lmĂ©nyhez. A konyha megtelik meleg, fƱszeres aromĂĄval, miközben a ricottĂĄs töltelĂ©k chai fƱszerekkel keveredik – valĂłdi ĂŒnnep az Ă©rzĂ©keknek. A chai lattĂ©s cannoli titka a megfelelƑ fƱszerezĂ©s Ă©s a jĂłl lehƱtött krĂ©m: ha tĂșl meleg, nehĂ©z dolgozni vele, ha tĂșl kevĂ©s benne a chai, nem jön elƑ az Ă­z karaktere. Ügyelj a kiegyensĂșlyozottsĂĄgra, Ă©s garantĂĄlt a siker. Ez a desszert tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs Ƒszi-tĂ©li dĂ©lutĂĄnokra, barĂĄti összejövetelekre, vagy ha valami igazĂĄn kĂŒlönleges hĂĄzi Ă©dessĂ©ggel szeretnĂ©l meglepni vendĂ©geidet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Ricotta sajt
⭕ 60 g Porcukor
⭕ 2 tk. Chai fƱszerkeverĂ©k
⭕ 50 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 8 db Cannoli tĂ©szta
⭕ 20 ml Cukrozott tej
⭕ 1 csipet FahĂ©j

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a krĂ©m elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: egy közepes keverƑtĂĄlba tedd a ricottĂĄt Ă©s a porcukrot. Elektromos habverƑvel keverd simĂĄra, amĂ­g krĂ©mes ĂĄllagot kapsz. Tipp: ha a ricotta tĂșl nedves, elƑtte csöpögtesd le egy szƱrƑn.

    A ricottĂĄt legalĂĄbb 30 percre tedd egy szƱrƑbe, hogy a felesleges nedvessĂ©g tĂĄvozzon. Így a krĂ©m nem lesz tĂșl folyĂłs.

    2

    Add hozzĂĄ a chai fƱszerkeverĂ©ket, a vanĂ­liakivonatot Ă©s a tejszĂ­nt. Keverd simĂĄra, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak a krĂ©mben. Tipp: A chai fƱszer hĂĄzilag is elkĂ©szĂ­thetƑ fahĂ©j, kardamom, gyömbĂ©r Ă©s szerecsendiĂł keverĂ©kĂ©bƑl.

    A tejszĂ­nt Ăłvatosan adagold, hogy a krĂ©m ne legyen tĂșl folyĂłs. A chai fƱszerkeverĂ©k arĂĄnyait Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.

    3

    Töltsd a krémet egy habzsåkba, vagy egy sarkån kivågott nejlonzacskóba. Ez segít, hogy tisztån és pontosan tudd betölteni a cannoli héjakat. Tipp: hƱtsd le a krémet 10 percre, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    A habzsåkba töltsd a krémet, és tekerd össze a végét, hogy ne folyjon ki a krém, amíg töltöd a cannolikat.

    4

    Óvatosan töltsd meg a cannoli tĂ©sztĂĄt mindkĂ©t vĂ©gĂ©rƑl a chai lattĂ©val Ă­zesĂ­tett krĂ©mmel. Ügyelj arra, hogy ne nyomd tĂșl erƑsen, mert a hĂ©j eltörhet. Tipp: tartsd a tĂ©sztĂĄt szĂĄrazon Ă©s ne töltsd tĂșl korĂĄn, kĂŒlönben megpuhul.

    A cannolikat közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt töltsd meg, hogy a tĂ©szta ropogĂłs maradjon. Ha nem fogy el az összes, a töltetlen hĂ©jakat lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄrold.

    5

    Egy kis tålban keverd össze a cukrozott tejet egy csipet fahéjjal. Ezzel csorgasd meg a töltött cannolikat, hogy extra ízt és fényt adj nekik.

    A cukrozott tej helyett hasznålhatsz olvasztott fehércsokolådét is. A fahéj helyett hasznålhatsz kardamomot is.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg a cannolik tetejĂ©t kevĂ©s fahĂ©jjal, majd helyezd Ƒket egy szĂ©p tĂĄlra vagy tĂĄnyĂ©rra. Tipp: tĂĄlalhatod frissen fƑzött chai lattĂ©val egy kĂŒlönleges desszertĂ©lmĂ©nyhez.

    A cannolikat díszítheted aprított pisztåciåval vagy kandírozott narancshéjjal is.