Kezdd a krĂ©m elkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel: egy közepes keverĆtĂĄlba tedd a ricottĂĄt Ă©s a porcukrot. Elektromos habverĆvel keverd simĂĄra, amĂg krĂ©mes ĂĄllagot kapsz. Tipp: ha a ricotta tĂșl nedves, elĆtte csöpögtesd le egy szƱrĆn.
A ricottĂĄt legalĂĄbb 30 percre tedd egy szƱrĆbe, hogy a felesleges nedvessĂ©g tĂĄvozzon. Ăgy a krĂ©m nem lesz tĂșl folyĂłs.
Add hozzĂĄ a chai fƱszerkeverĂ©ket, a vanĂliakivonatot Ă©s a tejszĂnt. Keverd simĂĄra, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak a krĂ©mben. Tipp: A chai fƱszer hĂĄzilag is elkĂ©szĂthetĆ fahĂ©j, kardamom, gyömbĂ©r Ă©s szerecsendiĂł keverĂ©kĂ©bĆl.
A tejszĂnt Ăłvatosan adagold, hogy a krĂ©m ne legyen tĂșl folyĂłs. A chai fƱszerkeverĂ©k arĂĄnyait ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.
Töltsd a krĂ©met egy habzsĂĄkba, vagy egy sarkĂĄn kivĂĄgott nejlonzacskĂłba. Ez segĂt, hogy tisztĂĄn Ă©s pontosan tudd betölteni a cannoli hĂ©jakat. Tipp: hƱtsd le a krĂ©met 10 percre, Ăgy könnyebb lesz vele dolgozni.
A habzsĂĄkba töltsd a krĂ©met, Ă©s tekerd össze a vĂ©gĂ©t, hogy ne folyjon ki a krĂ©m, amĂg töltöd a cannolikat.
Ăvatosan töltsd meg a cannoli tĂ©sztĂĄt mindkĂ©t vĂ©gĂ©rĆl a chai lattĂ©val ĂzesĂtett krĂ©mmel. Ăgyelj arra, hogy ne nyomd tĂșl erĆsen, mert a hĂ©j eltörhet. Tipp: tartsd a tĂ©sztĂĄt szĂĄrazon Ă©s ne töltsd tĂșl korĂĄn, kĂŒlönben megpuhul.
A cannolikat közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt töltsd meg, hogy a tĂ©szta ropogĂłs maradjon. Ha nem fogy el az összes, a töltetlen hĂ©jakat lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄrold.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a cukrozott tejet egy csipet fahĂ©jjal. Ezzel csorgasd meg a töltött cannolikat, hogy extra Ăzt Ă©s fĂ©nyt adj nekik.
A cukrozott tej helyett hasznålhatsz olvasztott fehércsokolådét is. A fahéj helyett hasznålhatsz kardamomot is.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg a cannolik tetejĂ©t kevĂ©s fahĂ©jjal, majd helyezd Ćket egy szĂ©p tĂĄlra vagy tĂĄnyĂ©rra. Tipp: tĂĄlalhatod frissen fĆzött chai lattĂ©val egy kĂŒlönleges desszertĂ©lmĂ©nyhez.
A cannolikat dĂszĂtheted aprĂtott pisztĂĄciĂĄval vagy kandĂrozott narancshĂ©jjal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.