Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Készíts egy mélyedést a liszt közepére, és üsd bele a tojásokat.
A tojásokat fokozatosan add hozzá, hogy könnyebben el lehessen dolgozni a tésztát.
Add hozzá a tejfölt és a cukrot, majd keverd simára. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy formázható tésztát kapj.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, és könnyen formázható golyókká.
Formázz kis golyókat a tésztából. A golyók mérete hasonló legyen, hogy egyenletesen süljenek.
A golyókat próbáld egyformára formázni, hogy sütés közben egyenletesen átsüljenek.
A napraforgóolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és süsd a golyókat, amíg aranybarnára sülnek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen tudjanak sülni.
A golyókat folyamatosan forgasd, hogy minden oldaluk egyformán megpiruljon.
A mézet és citromlevet egy kis lábasban melegítsd össze, hogy szirupot készíts belőle.
A méz ne forrjon fel, csak melegedjen át, hogy ne veszítse el az aromáját.
A kész golyókat öntsd bele a szirupba, és hagyd, hogy jól átitassa őket.
Ha szeretnéd, a golyókat forgathatod is a szirupban, hogy minden oldalról bevonja őket.
Szórd meg a golyókat apróra vágott dióval, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
A dió nemcsak ízletes, hanem egy kis ropogós textúrát is ad a golyóknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.