Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a sót. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és gyúrd sima, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, de nem is túl kemény – adj hozzá kevés lisztet vagy vizet szükség szerint.
Takard le a tésztát konyharuhával, és pihentesd 20 percig. Ez segít, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Pihentetés után a tészta simább és egyenletesebb állagú lesz, így könnyebb vele dolgozni.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát vékonyra (kb. 2 mm), majd vágd kis rudakra vagy kockákra.
A darabolást pizzavágóval vagy éles késsel végezd, így gyorsabb és pontosabb lesz a forma.
Forrósítsd fel az olajat 170–180°C-ra, majd adagokban süsd ki a tésztadarabokat aranybarnára. Szedőkanállal szedd ki papírtörlőre.
A megfelelő olajhőmérséklet a kulcs – ha túl hideg, magába szívja az olajat; ha túl forró, megég!
Egy lábasban melegítsd össze a mézet és a cukrot, míg a cukor teljesen feloldódik és a szirup sűrű lesz.
Kevergetés közben ne hagyd magára, mert gyorsan karamellizálódik – figyelj rá!
A kisült tésztadarabokat öntsd egy nagy tálba, és forrón csorgasd rá a mézes szirupot. Gyorsan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.
A bevonást még melegen végezd, különben a szirup megdermed és nem ragad rá rendesen a tésztára.
Formázd a keveréket tálban vagy kézzel egy nagy kupaccá, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. Hagyd teljesen kihűlni és megdermedni.
Nedves kézzel könnyebb formázni a még meleg, ragacsos chak-chakot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.