Chana Masala garam masalával, gazdag fűszeres csicseriborsó curry friss korianderrel díszítve

Chana Masala garam masalával

A Chana Masala egy klasszikus indiai étel, amely a csicseriborsó gazdag, fűszeres ízére épít. A \'masala\' szó indiai fűszerkeveréket jelent, és a garam masala adja ennek a curry-nek az alapízét. A csicseriborsó a vegetáriánus konyha egyik alapvető alapanyaga, és könnyen beszívja a fűszerek ízét, így igazán ínycsiklandó étel készíthető belőle. Ez a recept a hagyományos indiai házi étel egy változata, amit gyakran rizs vagy naan kenyér mellé tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
1 ek. Garam masala
1 tk. Köménypor
1 tk. Koriander por
0.5 tk. Kurkuma
1 tk.
2 evőkanál Cilantro (friss koriander)
2 ek. Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót tedd egy tálba, és öntsd le vízzel. Hagyd ázni legalább 8 órán át, de ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, forrázd le forró vízzel, és pihenjen 1 órát.

    Ha nincs időd áztatni, használhatsz konzerv csicseriborsót, de alaposan öblítsd le.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra. A zöld chilit is vágd fel apróra.

    Ha nem szereted a csípős ízeket, a zöld chili mennyiségét csökkentheted, vagy akár ki is hagyhatod.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, és párold 5-7 percig, amíg üveges lesz.

    A hagyma párolásánál fontos, hogy ne pirítsd meg túlzottan, hogy ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, és a zöld chilit. Keverd jól össze, majd fűszerezd köményporral, koriander porral, kurkumával és garam masalával.

    A fűszerek gyorsan felolvadhatnak a forró olajban, ezért fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg.

    5

    Tedd hozzá a felvágott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom puha lesz és elkezd sűrűsödni.

    A paradicsom hozzáadása után szükség lehet egy kevés vizet adni, ha túl sűrű lenne.

    6

    Add hozzá az áztatott csicseriborsót, és öntsd fel vízzel. Sózd meg, majd főzd alacsony lángon 25-30 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.

    A csicseriborsónak jól át kell főnie, hogy teljesen megpuhuljon. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a főzés során ne legyen túl száraz.

    7

    A főzés végén szórd meg friss korianderrel, és keverd jól össze. Tálald melegen rizs vagy naan kenyér mellé.

    A friss koriander felfrissíti az ételt, és kiemeli a fűszerek ízét.