A marhabélszínt szobahőmérsékletűre hozd. Szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal.
A szobahőmérsékletű hús egyenletesebben sül át.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat közepesen magas hőfokra. Tedd bele a bélszínt, és pirítsd meg mindkét oldalát 2-3 percig, hogy aranybarna kérget kapjon.
A magas hőfok és a rövid pirítás segít bezárni a hús szaftját.
Add hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Locsold meg a bélszínt a serpenyőben lévő olvasztott vajjal 1-2 percig.
A vajjal való locsolgatás (basting) még ízletesebbé és szaftosabbá teszi a húst.
Helyezd a bélszínt előmelegített sütőbe 180°C-on 10-12 percre, hogy medium rare állagú legyen. Hosszabb sütési idővel teljesen átsült állagot érhetsz el.
A sütési idő függ a hús vastagságától és a sütőd teljesítményétől. Használj húshőmérőt a pontos állag eléréséhez (medium rare: 52-54°C).
A sütés után pihentesd a húst alufóliába csomagolva 5-7 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a hús ne száradjon ki szeleteléskor.
Tálald a Chateaubriand steak-et vastag szeletekre vágva, párolt zöldségekkel és friss kenyérrel vagy burgonyapürével.
A bélszínt a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rágni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.