Chicago Deep-Dish Pizza sok sajttal és paradicsomszósszal

Chicago Deep-Dish Pizza – Mély serpenyős, sok sajttal

A Chicago Deep-Dish Pizza az amerikai pizzakultúra egyik legjellegzetesebb étele. Ez a mély serpenyős pizza vastag tésztával, bőséges sajtréteggel és ízletes paradicsomszósszal készül, amelyet hosszú ideig sütnek, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Ez a pizza tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra, amikor valami igazán laktató és gazdag ízvilágú fogásra vágysz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
100 g Vaj
200 ml Víz
400 ml Paradicsomszósz
300 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Durva tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, majd add hozzá a vajat. Morzsold össze, amíg homokos állagú lesz.

    A hideg vajjal könnyebb morzsolni a lisztet. A homokos állag biztosítja, hogy a tészta omlós legyen.

    2

    Lassan add hozzá a vizet, és gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés lazítja a tésztát, így könnyebb lesz vele dolgozni. Ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és készíts elő egy mély serpenyőt vagy tortaformát, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A mély serpenyő elengedhetetlen a deep-dish pizzához. Az olívaolajjal kikent serpenyő megakadályozza a tészta leragadását.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát, és béleld ki vele a serpenyőt úgy, hogy a szélei kissé túllógjanak a peremen.

    A tésztának vastagnak kell lennie, hogy elbírja a sok tölteléket. A túllógó széleket később visszahajthatod.

    5

    Töltsd meg a tésztát reszelt mozzarellával, majd öntsd rá a paradicsomszószt, és szórd meg szárított oregánóval és parmezán sajttal.

    Fontos a sorrend: először a sajt, majd a szósz, így a tészta nem ázik el. Használj minőségi paradicsomszószt a legjobb ízért.

    6

    Hajtsd vissza a tészta széleit a töltelékre, és locsold meg a tetejét egy kevés olívaolajjal.

    A visszahajtott szélek megakadályozzák a töltelék kifolyását. Az olívaolaj ropogósabbá teszi a tésztát.

    7

    Süsd a pizzát 30-35 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a töltelék forró és ízletes lesz.

    A sütési idő hosszabb, mint a hagyományos pizzáknál, mert a tésztának és a tölteléknek is át kell sülnie. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg.

    8

    Hagyd hűlni 5-10 percig sütés után, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A hűlés segít, hogy a töltelék ne folyjon szét szeleteléskor. Azonnal tálalva a legfinomabb.