A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sót és a sütőport. A vajat vágjuk apró darabokra, és dolgozzuk bele a lisztbe, amíg morzsás állagú tésztát kapunk.
Ha túl száraz a tészta, adjunk hozzá egy pici vizet, hogy formázható legyen.
Egy tojást verjünk fel, és adjuk hozzá a tésztához, majd gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Ha szükséges, pihentessük a tésztát hűtőben 30 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A pereket hámozzuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Egy serpenyőben a cukrot, a citromlevet és a szegfűborsot melegítsük össze, és adjuk hozzá a kockázott pereket.
Ha a perák túl édesek, csökkentsük a cukor mennyiségét.
Főzzük a pereket 10-15 percig, amíg megpuhulnak és a szirup sűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni.
A perák akkor jók, ha megpuhulnak, de még tartják a formájukat.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, és szaggassunk belőle körtéket. A köröket töltsük meg a peremekkel, majd hajtsuk félbe és nyomkodjuk le a széleket, hogy jól záródjon.
A tészta széleit könnyedén összenyomhatjuk villával is, hogy szép mintát hagyjon.
A kész empanadákat kenjük meg egy felvert tojással, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
A tojásos kenés szép fényt ad a süteményeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.