Chilenai empanada de pera, aranybarna, ropogós, friss perekkel töltve

Chilenai empanada de pera

A chilenai empanada de pera a perui konyha egyik legismertebb édessége. A friss pereket és a fűszereket tökéletesen ötvözi a ropogós tészta, amely egy igazán ínycsiklandó ételt hoz létre. A fahéj és a szegfűbors íze igazán különlegessé teszi ezt az édességet, amelyet hagyományosan a perui családok ünnepein fogyasztanak. A tésztát általában házilag készítik, hogy a legfrissebb és legízletesebb változatot kínálják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pera
150 g Cukor
300 g Liszt
100 g Vaj
1 csipet
1 db Tojás
1 tk. Friss citromlé
0.5 tk. Szegfűbors
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sót és a sütőport. A vajat vágjuk apró darabokra, és dolgozzuk bele a lisztbe, amíg morzsás állagú tésztát kapunk.

    Ha túl száraz a tészta, adjunk hozzá egy pici vizet, hogy formázható legyen.

    2

    Egy tojást verjünk fel, és adjuk hozzá a tésztához, majd gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Ha szükséges, pihentessük a tésztát hűtőben 30 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    3

    A pereket hámozzuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Egy serpenyőben a cukrot, a citromlevet és a szegfűborsot melegítsük össze, és adjuk hozzá a kockázott pereket.

    Ha a perák túl édesek, csökkentsük a cukor mennyiségét.

    4

    Főzzük a pereket 10-15 percig, amíg megpuhulnak és a szirup sűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni.

    A perák akkor jók, ha megpuhulnak, de még tartják a formájukat.

    5

    A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, és szaggassunk belőle körtéket. A köröket töltsük meg a peremekkel, majd hajtsuk félbe és nyomkodjuk le a széleket, hogy jól záródjon.

    A tészta széleit könnyedén összenyomhatjuk villával is, hogy szép mintát hagyjon.

    6

    A kész empanadákat kenjük meg egy felvert tojással, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

    A tojásos kenés szép fényt ad a süteményeknek.