Chili chutney üvegben, gazdag piros színű csípős szósz

Chili chutney

A chili chutney egy klasszikus indiai szósz, amely csípős chilipaprikából, fűszerekből, fokhagymából és gyömbérből készül. Az indiai konyhában elengedhetetlen kiegészítője az étkezéseknek, és remekül illik húsos ételekhez, rizshez, vagy akár pitékhez is. A chili frissítő csípőssége és a fűszerek gazdag íze különlegessé teszi ezt a chutney-t. A chutney készítése során az ízek összhangban kerülnek kialakításra, így minden falat egy igazi ízélmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
6 db Friss chili
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chilipaprikákat vágd apróra, a fokhagymát és a gyömbért hámozd meg és vágd fel. Tedd ezeket egy nagy lábasba.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chili is elég.

    2

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat és sót. Keverd alaposan össze.

    A fahéj és a koriander különleges ízt ad a chutney-nak, ne hagyd ki őket.

    3

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a chili megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    4

    Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.

    A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.