A chilipaprikákat vágd apróra, a fokhagymát és a gyömbért hámozd meg és vágd fel. Tedd ezeket egy nagy lábasba.
A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chili is elég.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat és sót. Keverd alaposan össze.
A fahéj és a koriander különleges ízt ad a chutney-nak, ne hagyd ki őket.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a chili megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.